A Microsoft leplezhette le a megújult PlayStation modell megjelenését.

2023.07.05. – Az elmúlt nem egészen két év során már többször szóba került egy teljesen átalakított PlayStation 5, a karcsúsított és lemezmeghajtótlanított Slim modell létezése, amit korábban többször a Sony újabb kézikonzoljával együtt emlegettek fel a szivárogtatók. Utóbbi létezéséről nem is olyan régen rántották le hivatalosan is a leplet, a PS5 Slimről azonban jóformán semmit sem tudni.

Már azon túl, amit a bennfentesek elárultak róla. Eszerint az új vasba az alapgép digitális kiadásához hasonlóan nem kerül be lemezmeghajtó, viszont azzal ellentétben támogatni fog egy külsős kiegészítőt, amit a konzoltól függetlenül vehetnek meg azok, akik szeretnének még dobozos játékokkal is játszani. Néhány részlet nyilván még homályos, abban viszont a legtöbb forrás egyetért, hogy a PS5 revíziója 2023 végéig, de legkésőbb 2024 első felében kerülhet a boltok polcaira.

Ezt a tézist erősíti most a Sony legfőbb riválisa, a Microsoft, ami az amerikai versenyhatóság közbenjárása miatt épp az bírósági döntésre vár az Activision Blizzard felvásárlása kapcsán. A tárgyalás során a redmondiak beadtak egy több mint 70 oldalas részletes dokumentumot, amiben nem csak a saját, hanem a PlayStation piaci helyzetét is alaposan körüljárták. Ebben a doksiban egy csomó érdekes dolgot olvashatunk, többek között például azt,

hogy információik szerint a Sony idén tervezi kereskedelmi forgalomba küldeni a felfrissített PS5 Slimet, amit a jelenlegi Digital Edition árát örökölné.

Ez dollárban 399$-t jelent, míg idehaza valószínűleg 180-190.000 forintot kérhetnek majd el érte. Forrást sajnos nem csatoltak, így nyilván nehéz utánajárni a dolog valóságtartamának, ugyanakkor a Microsoft mindezt a bíróság előtt prezentálta sok más bizalmas információval, melyekről ebben a cikkünkben olvashatsz részletesen.

A dokumentumban van egy külön lábjegyzet is, amiben a Sony kézikonzoljának, a Project Q árazására is kitérnek: szerintük a streamelésre kihegyezett marokgép 300 dollárért/euróért lesz kapható. Ezzel nem olyan nagyon sokkal lőnének alá egy akciós Steam Decknek, ami a Q-val ellentétben natívan és offline is képes a játékok futtatására.

Ha pedig valaki a bejelentést hiányolná, vagy emiatt vonja kétségbe a 2023ra prognosztizált megjelenést, annak nincs nagyon miért aggódni: az előző generáció lefogyasztott modelljét, a PS4 Slimet szeptember 7-én jelentették be hivatalosan, és alig egy héttel később, szeptember 15-én jelent meg. Valószínűleg ezúttal is hasonló megjelenési ablakra számíthatunk – azzal a különbséggel, hogy Pro modell valószínűleg most még nem lesz.

via – The Verge

Ezt is érdemes elolvasnod:

10-10 csodálatos játék a Game Pass és a PS+ kínálatából, amit magadtól sosem indítanál el

×