Fantasztikus újdonságot tesztel épp a népszerű videómegosztó, amivel még érdekesebbé tehetik a platform legértékesebb tartalmait.

2023.07.10. – A YouTube az elmúlt néhány év során leginkább csak a trendek után kullogva, esetleg a reklámblokkolók ellen folytatott ádáz harca nyomán vezetett be újabb funkciókat, de igazán egyedi és érdekes újdonságot nem, vagy csak nagyon ritkán húzott elő a kalapból. A TechCrunch szerint ez most megváltozik, a világ legnépszerűbb videómegosztója ugyanis egy hiánypótló, mondhatni zseniális és elég hasznos funkciót tesztelget.

A YouTube egy olyan kvízrendszert próbálgat, ami mesterséges intelligencia segítségével generálna mindenféle érdekes kérdést tudományos, ismeretterjesztő és különböző oktatójellegű videó mellé, melyek szorosan kapcsolódnak a nézett tartalomhoz. Ezzel állítólag nem csak a nézők hirtelen szerzett tudását, de még a videó alaposságát is tesztelhetik.

Az AI generálta kvízek ötlete előbb a platform kísérleti funkciókat felvonultató oldalán bukkant fel, majd nem sokkal később már néhány felhasználó élesben is találkozhatott vele. Ugyanakkor a kvízfunkció (még?) csak az angol nyelvű tartalmak egy kiválasztott részénél érhető el, amelyek a főoldalon a nemrég megnézett videók alatti linkek formájában jelennek meg. Itt fontos megjegyezni, hogy nem minden tesztelést megélt funkció kerül végül bevezetésre, azaz még egyáltalán nem biztos, hogy az AI triviákkal a magyar nyelvű videók alatt-között is össze fogunk majd futni.

Mindenesetre egy egészen hasznos újításról van szó, amivel még érdekesebbé, szórakoztatóbbá és interaktívabbá tehetik a YouTube legértékesebb tartalmait. De nem ez az egyetlen mesterséges intelligencián alapuló újdonság: hamarosan ugyanis megérkezhetnek az AI generálta szinkronhangok is.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Okosodnál? – Íme a 14 legjobb MAGYAR ismeretterjesztő YouTube-csatorna

×