Remek újdonsággal gyarapodott a népszerű videómegosztó, de nem élvezheti mindenki.

Bár a videók tartalmi minőségén nem, de a felbontáson azért elég sokat javít a YouTube legfrissebb újítása, a két hónappal ezelőtt beharangozott, de már február óta tesztelés alatt álló bitrátanövelés. Ezt az újdonságot viszont csak a prémium előfizetők kapják, akik mostantól a megszokottnál is jobb minőségben élvezhetik a videókat.

Ehhez pedig semmi különöset nem kell tenni, csupán elindítani a kiválasztott tartalmat, a többit pedig a háttérben elintézi a YouTube. Az 1080p felbontásban futó videók a megnövelt bitrátának köszönhetően sokkal szebbek, élesebbek-tisztábbak és folyamatosabbak lesznek, mint bármikor korábban, amit a legtöbben a sport, illetve a videojátékos tartalmaknál fognak a leginkább tetten érni.

A megnövelt bitráta ezidáig csak az Apple eszközein létezett, a mai napon viszont az Android-alkalmazásokba (és a Google TV-re) is megérkezni látszik. Mivel az átállás teljesen automatikus, a Premium-előfizetőknek a feljavított 1080p-s minőség lesz az alapértelmezett, ha ezt a felbontást választják. Akik viszont a videómegosztót ingyenesen használják, a megszokott opció fölött láthatják az majd új lehetőséget is.

Ugyanakkor a félreértések elkerülése miatt fontos megjegyezni, hogy az 1080p továbbra is mindenki számára elérhető, függetlenül attól, hogy fizet-e a YouTube-ért, vagy sem. A változás csupán annyit jelent, hogy a továbbiakban a Premium-tagok jobb szolgáltatást kapnak – amit a platform egyébként külön ki is emel.

Ezt is érdemes elolvasnod:

A magyarok is megkapták a Google Maps eddigi legdurvább újítását

 

×