Fantasztikus funkcióval és hasznos újításokkal frissült a Google térképes alkalmazása.

A Google majd féléves tesztelést követően év elején kezdte el élesben is bevezetni az egyik legérdekesebb és legígéretesebb újítását, az Immersive View nézetet. Ahogyan azt a megnevezése sejtetni engedi, ez egy a megszokottnál jóval valósághűbb, színesebb-szagosabb, a valósággal sok aspektusában teljesen megegyező 3D-s térképes nézet, amit a tavalyi bejelentése óta már az útvonaltervezőbe is elkezdtek beépíteni.

Az Immersive View egészen mostanáig csak egy maroknyi ország néhány városában volt elérhető, a mai napon viszont a Google még tovább bővíti a funkciót. Ennek köszönhetően Amszterdam, Dublin, Firenze és Velence mellett már Budapesten – úgy pedig Magyarországon is elérhetővé vált. Az immerzív nézet ugyanakkor csak a főváros nevezetességeire fókuszál, vagyis a magyar felhasználók az Országházat, a Vajdahunyad várát, a Lánchidat, a Szent István Bazilikát, illetve a Halászbástyát csodálhatják meg páratlan valósághűség mellett a telefonokon.

Az immerzív nézethez pedig semmi mást nem kell tenni, csak felkeresni a városok leghíresebb, akár történelmi nevezetességeit, majd a térképen megjelenő ikonjaikra kattintva a felugró listán kiválasztani az Immersive Viewet. Ezután kapcsolódunk a Google szervereihez, hogy aztán valós időben járhassuk körbe a világszerte 500 elérhető épületet és környéküket. Sőt, még a várható időjárást és a forgalmat is megnézhetjük, amit szintén szimulál a nézet.

De nem ez az egyetlen remek újdonság!

 

Az útvonaltervezőbe még a hónapban megérkezik a folyamatosan frissülő tervezés, ami valós adatok alapján segíti, adott esetben változtat az utazáson. Ezt nem mellesleg a záróképernyőn is látni fogjuk, ahogyan az útvonal-áttekintésben is megjelenik, és az autósok mellett a kerékpárral és gyalog közlekedők hasznát vehetik majd.

A harmadik újítást a keresési-tervezési előzmények kapják, amelyeket az alkalmazás már automatikusan rendszerez nekünk, kiemelve minden fontosabb részletet. Továbbá a felhasználók által korábban felkeresett helyek-helyszínek az app bezárása után megmaradnak, így visszamenőlegesen el lehet menteni az összes útvonalat, keresési információt, stb., aminek köszönhetően bármikor abba lehet hagyni a térképes tervezést, majd később pontosan onnan lehet folytatni. Ezeket pedig bármikor szerkeszthetjük, eltávolíthatjuk, megoszthatják másokkal, sőt, akár egyszerre több utat is tervezhetünk.

Az immerzív nézet a mai naptól minden felhasználó számára elérhető, míg a többi frissítés néhány napon, legkésőbb két héten belül megérkeznek.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Félelmetesen sok sorozatot kaszáltak el 2023-ban a szolgáltatók – Íme az ÖSSZES

 

×