Úgy tűnik, ha nem kapcsoljuk ki a Youtube nézésekor a reklámblokkolót, egyszerűen kitilt minket a platform, és nem nézhetünk videókat.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a Youtube a reklámblokkoló alkalmazások ellen olyan tesztet indított, aminek következtében nem nézhetünk videókat, ha adblockert használunk. Természetesen a felhasználók már ennek sem örültek, és most itt az újabb csapás. A PCFórum beszámolója szerint

a Youtube büntetni is fogja azokat, akik mégsem szeretnék kikapcsolni a blokkolót.

Egy Reddit felhasználó szerint a Youtube 3 adblocker mellett indított videó után egyszerűen kitiltja a felhasználót az oldalról. Természetesen csak addig, amíg be nem állítjuk, hogy az adblocker ne működjön az oldalon.

„A videólejátszás blokkolódni fog 3 videó után” – figyelmeztet a YouTube üzenete, ami a videók helyén jelenik meg azoknak, akik reklámblokkolót használnak a böngészőben.

A Youtube figyelmeztetése szerint tehát nem nézhetünk semmilyen módon videókat, ha szoftverekkel szeretnénk blokkolni a reklámokat. Leírásuk szerint a reklámoknak köszönhető, hogy olyan sokan jelen tudnak lenni a platformon, így viseljük el azokat. Aki ezt mégsem szeretné, az pedig szépen fizessen elő a Youtube Premium szolgáltatásra.

Természetesen a szigorú tiltórendszer még nem mindenhol lépett életbe, de ne lepődjünk meg, ha a jövőben a fenti üzenettel találkozunk.

Ezt láttad?

Akciófigyelő | Szuperlátványos démoni RPG 7000 helyett ajándékba az Epictől, jöhet?

×