A Youtube hamarosan valószínűleg megtiltja a videók nézését azoknak, akik a böngészőben valamilyen ad-blockert használnak.

Azt mindenki tudja, hogy a Youtube a reklámokból szerez bevételt, így semmi meglepő nincs abban, hogy a platformon pörögnek a reklámok. Eddig azonban azok a felhasználók, akik valamilyen ad-blockert, reklámblokkolót használtak a böngészőben többnyire megúszták, hogy a folyton beköszönő reklámokat kelljen nézegetni. Nos, úgy tűnik, hogy a Youtube a jövőben nem engedi egyáltalán a videók megnézését, ha nem kapcsoljuk ki az ad-blockert.

A YouTube a reklámblokkolók betiltásával kísérletezik.

Az utóbbi napokban egyre többen találkozhatnak azzal, hogy a Youtube egész egyszerűen nem engedi elindítani a videókat addig, míg az ad-blocker ki nincs kapcsolva. Egy hibaüzenet jelenik meg: „úgy tűnik, hogy Ön valószínűleg reklámblokkolót használ. A hirdetések teszik lehetővé, hogy a YouTube világszerte több milliárd felhasználó számára ingyenes maradjon.”

Az üzenet ezután arra kéri a felhasználókat, hogy váltsanak a YouTube Premium szolgáltatásra, amivel ugye havidíj ellenében megkerülhetjük a hirdetéseket. A felhasználók természetesen nem örülnek ennek a változásnak.

„Egy reklám minden videó előtt rendben volt, de mohók lettek, és elkezdtek több, nem átugorható 30 másodperces reklámot lejátszani” – írta egy felhasználó a Redditen. „Ekkor váltottam az adblockra. Most már nulla esély van arra, hogy valaha is deaktiválom, vagy fizetek a prémiumért, ez a hajó elment.”

„Ha NAGYON sok a reklám, és a felhasználóid reklámblokkolókat töltenek le, akkor talán TE vagy a probléma, nem a felhasználók” – mondta egy másik a Twitteren.

A YouTube egyik moderátora megerősítette, hogy ez egy „kísérlet”, ami még nem érint minden felhasználót, a jövőben viszont a cél az, hogy mindenkit rákényszerítsenek a reklámokra.

„Világszerte kísérletet folytatunk, amely arra ösztönzi a nézőket, akiknek engedélyezve van a hirdetésblokkolók, hogy engedélyezzék a hirdetéseket a YouTube-on, vagy próbálják ki a YouTube Premium szolgáltatást” – mondta a szóvivő a Dexertónak. „A hirdetésblokkolók észlelése nem új keletű, és más oldalak is arra kérik a nézőket, hogy tiltsák le a hirdetésblokkolókat.”

Ezt láttad?

Ázsiában már fel is bukkant a be sem jelentett AMD videókártya

 

×