Nagyon úgy tűnik, hogy végérvényesen befellegzett a kifejezetten nagy sikereket, majd óriási botrányokat megélt Nerdhub-csatornának.

Az elmúlt egy év különösen botrányos volt a magyar YouTube számára, hiszen két videósról is olyan zűrös ügyek láttak napvilágot, melyek szinte azonnal derékba törték a karrierjüket.

Az egyik még 2021 novemberében történt, mikor az iRonChannel arcát, Taraczközi Áront vádolták meg gyermekpornográf felvételek és kiskorúak személyiségi jogainak megsértésével. A másik eset pár hónappal ezelőtt robbant, amikor a Nerdhub Twitch és YouTube-csatorna legismertebb figurájáról, Vendelről derült ki, hogy kiskorú lányokkal folytatott intim kapcsolatot – az egyik lány 17, míg a másik állítólag 13-14 éves lehetett.

Utóbbi botrányt csak tetézte, amikor a csatorna moderátorai egy podcast során különböző megjegyzéseket tettek a 18 év alatti lányok kinézetére – arra hivatkozva, hogy „milyen videókat töltenek fel TikTokra”, majd az egészet azzal fejelték meg, hogy „mégis ki nem menne bele egy szexuális kapcsolatba egy tizenévessel, ha az már úgy néz ki, ahogy”?  A Nerdhubra és Vendelre ezután a nagyobb véleményvideósok is rászálltak, mint Raven Croaks Bandi, illetve mi is leírtuk erről a véleményünket.

Ezután Vendel előbb védekezett, szabadkozott, majd az egyre növekvő negatív visszhang és nyomás hatására bejelentette, hogy kiszáll a Nerdhub-csatornából. Nem telt el sok idő, mire a Twitch is akcióba lendült, és ahogy érték, úgy tiltották le egyik napról a másikra a platformról a Nerdhubot. Indoklás az nem volt, és azóta sem tudtunk meg többet erről, így aki a botrányok ellenére szerette volna még követni a csonka csapatot, annak YouTube-on volt erre lehetősége.

Ez egészen november 30-ig tartott, ugyanis mint az Esport1 kiszúrta, a Nerdhub YouTube-csatornáját ismeretlen személyek eltérítették, majd törölhették.

Tartalom előállítói oldalról ez azért is kellemetlen, mert a csatornán több mint 200 videó volt publikusan megosztva, ami most egy csapásra teljesen eltűnt. Hogy pontosan ki és miért csapott le a botrányoktól amúgy is terhelt csatornára, azt nem tudni, de még a Nerdhub megmaradt tagjai sem sietnek a még talpon álló rajongóikat nyugtatni.

Persze a Nerdhub Plus – másodlagos – csatorna még mindig elérhető, bár az utolsó ide feltöltött videó Vendel 2 hónappal ezelőtti utolsó bejelentkezése. Ami viszont még furcsább, hogy a feltörés pillanatában felbukkant egy rejtélyes videó is, amiben groteszk mód Nerdhubék eltűnését ünneplik:

Ezt is olvasd el:

A románokat és a szlovákokat is verték a MAGYAR Twitch-streamerek novemberben

 

×