Nem érkezett hivatalos indoklás, de a csatorna tiltás alá került.

Az utóbbi időben mi is több alkalommal számoltunk be a Nerdhub csatornáról, konkrétan Vendellel kapcsolatos botrányról. A Nerdhub YouTube- és Twitch-csatorna legismertebb arca, Vendel egészen fiatal, tinédzserkorú rajongóival ismerkedett. Ezek az ismerkedések azonban nem álltak meg a baráti beszélgetéseknél, Vendel ugyanis szexuális kapcsolatot szándékozott létesíteni a lányokkal.

Mivel Magyarországon az erre vonatkozó jogszabály 14 éves kor fölött határozza meg a beleegyezési korhatárt, a 26 éves tartalomgyártó egy esetben valószínűleg nem követett el bűncselekményt, a másik napvilágra került eset azonban erősen kérdéses. Több videós, aki foglalkozott az esettel azt állítja, hogy a szóban forgó lány a Vendellel való ismerkedés idejekor még csak 13-14 éves volt, ezt azonban nem lehet ellenőrizni, ahogyan Vendel állítását sem, miszerint a lány hazudott neki az életkoráról.

Később egy videóban azt is elmondta: sajnálja ami történt, és abbahagyja a videózást. Ez szeptember 7-én történt, nemrég pedig valamilyen okból kifolyólag tiltást is kapott a csatorna.

2022. október 18-án tiltást kapott a Nerdhub Twitch-csatorna.

Sajnos a Twitch-csatorna tiltásának okát nem lehet tudni, hiszen semmilyen indoklás nem érkezett. Lehetséges, hogy a csatorna egyes tartalmai miatt történt a tiltás, vagy éppen a dolog hátterében a korábbi botrány egyes részletei állnak. Amint kiderül, arról beszámolunk.

Ezt láttad már?

A Konami ledobta az atomot – 5 új Silent Hill projektet jelentettek be

 

×