Az elkövetkezendő években nem fogunk unatkozni.

A Silent Hill túlélőhorror videójátékot 1999-ben adta ki a Konami. Hamar a PlayStation játékosok szívébe lopta magát, így nem meglepő, hogy ezt követően több folytatást is kapott az immár népszerű franchise. A legutolsó rész, a vegyes fogadtatásban részesített Downpour 2012-ben jelent meg. A PC-s felhasználók akkor is szomorkodhattak, hiszen Xbox 360 és PlayStation 3 platformokra érkezett csak meg az újdonság.

 

2014-ben aztán ismét felcsillant a remény, ráadásul Hideo Kojima és Norman Reedus neve is előkerült a Silent Hills játék kapcsán. A játékfejlesztő és a kiadó kapcsolata azonban jelentősen megromlott, melynek eredményeként teljes mértékben kaszálták a projektet. Az elmúlt években hatalmas csend volt a Silent Hill széria körül, ám az elmúlt hónapokban egyre több pletyka érkezett megbízható iparági forrásoktól. A Konami hét elején bejelentette, hogy szerdán késő este elárulja, milyen tervekkel készülnek az elkövetkezendő évekre.

Rögtön 5 újdonságot is leleplezett a kiadó!

Silent Hill 2 remake

 

A legtöbben talán ezt várták, úgy tűnik nem tévedtek a leakerek. A remake PC és PlayStation 5-re érkezik hamarosan, 12 hónapig csak ezen a két platformon lesz játszható az újdonság. Pontos megjelenési dátum nem ismert, ám kétségtelen, hogy tényleg korszerű grafikát kapott a cím, a rajongók tűkön ülve várják.

Silent Hill Townfall

 

Egy rövidke bemutatót kapott a később megjelenő Townfall nevet viselő játék. Nem túl sokatmondó, ellenben roppant mód nyomasztó az alig egy perces videó. Az Annapurna Interactive és a No Code közös munkája lesz, a korábbi pletykák alapján egy kisebb volumenű, epizódikus cím lett volna eredetileg. Remek kérdés, hogy végül mi sül majd ki belőle.

Silent Hill: Ascension

 

2023-ban érkezik az Ascension, mely a fejlesztők szerint egy teljesen egyedülálló Silent Hill élmény lesz. A JJ Abrams vezette Bad Robot Games, a Genvid, a DJ2 Entertainment és a bEhaviour csapata dolgozik a címen. Egy élő, interaktív sorozatról beszélhetünk, melyet rajongók millió követhetnek majd egy időben és a történet kimenetelét is ők  befolyásolhatják. Az Ascension.com weboldalát érdemes figyelgetni a következő hónapokban.

Silent Hill: f és egy film

 

Érdemes kiemelnünk még a Silent Hill: f játékot, mely teljesen új történet lesz. A 60-as évek Japánjában retteghetünk majd, az atmoszférára tehát biztosan nem lesz panasz. Nem maradunk film nélkül sem, a 2006-os adaptáció rendezője tér vissza, hogy a Return to Silent Hill alkotásnak köszönhetően a moziban is szoronghassunk kicsit. Az 5 projektet bemutató, teljes bejelentést ide kattintva nézheted vissza. 

Te melyik Silent Hill projektet várod a legjobban?

Az örök vita: Digitálisan vagy lemezes formában jobb megvenni a játékot?

×