Visszatérő klasszikusok: Íme az összes készülő REMAKE, amire érdemes várni

Sokan a kreativitás hiányának, vagy egyenesen szükségtelen pénznyomdának tartják a remake-ket, ami bár pár esetben valóban helytálló kritika, azért bőséggel találunk példát ezek ellenkezőjére is, melyeket abszolút érdemes, sőt, sokszor akár szükséges is újra feldolgozni. Ezúttal ezeket a címeket gyűjtöttük egy igen méretes listába.

0
 

Sokan a kreativitás hiányának, vagy egyenesen szükségtelen pénznyomdának tartják a remake-ket, ami bár pár esetben valóban helytálló kritika, azért bőséggel találunk példát ezek ellenkezőjére is, melyeket abszolút érdemes, sőt, sokszor akár szükséges is újra feldolgozni. Ezúttal ezeket a címeket gyűjtöttük egy igen méretes listába.

Front Mission

Várható megjelenés: 2022. november 30./2023

Kishazánkban mondjuk nem sok Front Mission rajongóval találkoztam, de egészen biztosan akadnak errefelé is olyanok, akik azonnak rárepülnek a 90-es évek legendás taktikai játékának remake-jeire. Ugyanis nemcsak az első, hanem kapásból a második és a harmadik rész is megkapja a teljes felújítást, melyek szakaszosan jelennek majd meg. Ennek viszont kizárólag a Nintendo Switch-tulajok örülhetnek, más platformokra nem jelenik meg.

Joe & Mac: Caveman Ninja

Várható megjelenés: 2022. november

A 16-bites korszak kooperatív bunkózásra kihegyezett platformere ugyan nem rendelkezik akkora rajongótáborral, mint a legnagyobb platformerek, azért még így is elég sokan várják a remake-t. Az eredetileg 1991-ben megjelent játék teljes átalakuláson megy keresztül, de amiért anno imádták a játékosok, az mind vissza fog köszönni a remake-ben is.

Dead Space

Várható megjelenés: 2023. január 27.

A kultikus sci-fi horror hatalmas űrt hagyott maga után, aminek betömésére előbb a The Callisto Protocoll vállalkozott, aztán végül az EA is bejelentette a kult-sorozat visszatérését. A felújítást az EA Motive végzi, az alkotásukból láthattunk is már belőle néhány igazán brutálisnak ígérkező pillanatot is. Ez alapján pedig kijelenthető, hogy nemcsak hű lesz a nagynevű eredetihez, de az újításainak hála talán még túl is nőhet azon.

Ez kemény lesz: Brutális és vérbő játékmeneten a Dead Space Remake

Like a Dragon: Ishin!

Várható megjelenés: 2023. február 21.

Az érdekes ebben a remake-ben, hogy a The Last of Us-hoz hasonlóan az eredetije sem egy kifejezetten régi játék. A Yakuza-sorozat spin-offjaként elindult Ishin! eredetileg 2014-ben jelent meg, és bár érdekes játék volt, nem követte óriási siker. Ennek oka talán, hogy csak PS3 és PS4 konzolokra jelent meg, így ezt a hibát ezúttal nem követi el a SEGA. Az 1800-as évekbe kalauzoló Ishin! Remake ugyanis PS mellett PC-re és Xboxokra is megjelenik.

Resident Evil 4

Várható megjelenés: 2023. március 24.

Mostanában valamiért nagyon rákaptak a horror műfajának néhai nagyágyúinak újrázására, hiszen nem a Resident Evil az első, és nem is az utolsó horror-remake a listán. Ugyanakkor az egyik legizgalmasabb, hiszen a Dead Space-hez hasonlóan a modern technológiának hála, egy csomó olyan részlettel gazdagodhat az alapmű, melyektől még annál is tökéletesebb lehet.

Lélegzetelállító videón a Resident Evil 4 Remake: annyira élethű, hogy cenzúrázni kellett!

SystemShock

Várható megjelenés: 2023. március

A Nightdive Studios már nagyon régóta kalapálja az először 2015-ben bejelentett, majd a Kickstarteren óriási sikert aratott SystemShock remake-et, aminek eredetileg már öt évvel ezelőtt, 2017-ben meg kellett volna jelennie. Az élet viszont többször is közbeszólt, a lelkes csapat azonban nem csüggedt, és az eredeti tervekkel szemben egy sokkal masszívabb, ambiciózusabb felújítást tűzött ki maga elé. Csak remélni tudjuk, hogy ezúttal tartani tudják az ütemtervet.

Final Fantasy VII Rebirth

Várható megjelenés: 2023. vége

A Final Fantasy VII az egyik legfontosabb darabja a sorozatnak, így a remake-en is extrémen sok ideig dolgoztak. Aztán kiderült, hogy a 2020-as FF7 csak az eredeti történet felét dolgozza csak fel, a második installáció pedig majd csak valamikor évekkel később fog befutni. A jelen tervek szerint 2023 végéig kell várnunk, de ha minimum olyan minőségű lesz, mint az előző fejezet, akkor zokszó nélkül, türelmesen kivárjuk.

Lollipop Chainsaw

Várható megjelenés: Valamikor 2023-ban

A kutyát sem érdekelte 10 évvel ezelőtt a Lollipop Chainsaw, pedig az egyik legbetegebb játék, ami valaha készült. Elég nagy szégyen, hogy anno a kritikusok a porig gyalázták a zombikat láncfűrésszel irtó őrült pompomlány kalandját, amit manapság ultranehéz bárhonnan is beszerezni. Ezért is örvendetes, hogy hamarosan megújult formában tér vissza, és bár az eredeti alkotók szerint a játék hatalmas grafikai fejlődésen megy majd át, tartalmilag nem sokban fog eltérni az eredetitől.

Silent Hill 2

Várható megjelenés: Nincs

A hírhedten hatalmas Silent Hill rajongókból álló Bloober Team a Konamival közösen szállítja a kultikus horrorsorozat legkiemelkedőbb darabjának remake-jét, ami nemcsak feltámasztja a tetszhalott Silent Hill brandet, de a régiek mellett egy teljesen új közönséggel is megismertetheti a valaha készült egyik legjobb történetet elmesélő játékot is.

Elképesztő a fejlődés! – Egymás mellett az eredeti Silent Hill 2 és a remake

Star Wars: Knights of the Old Republic

Várható megjelenés: Nincs

Ha pedig kult-sorozatok legjobbjairól van szó, akkor itt van nekünk még a legendás KOTOR remake-je is, ami bár egészen izgalmas és várt projekt, de a sötét oldal egyre sötétebb árnyakat vet rá. Eredetileg az Aspyr csapata lett megbízva a fejlesztéssel, de a munkálatok megrekedtek, így átkerült a Saber Interactive-hoz, azóta pedig nem sokat hallani róla.

Splinter Cell

Várható megjelenés: Nincs

A rajongók hiába várják Sam Fischer újabb eljövetelét, az hosszú évek alatt csak nem akaródzott összejönni neki. A Ubisoft valamiért parlagon hagyta a legendás lopakodós sorozatát, aminek legutóbbi etapjait egészen sok kritika érte. Ezért is dönthettek inkább a remake ötlete mellett, amit állítólag az eredeti szellemiségében alkotnak újra, méghozzá a The Divisionből ismerős Snowdrop Engine segítségével.

Prince of Persia: The Sands of Time

Várható megjelenés: Nincs

A Ubisoft egy másik sokat mellőzött ikonikus sorozata, a Perzsia hercege is szándékozik visszatérni, de nem igazán akar neki összejönni. A remake-ből bemutatott anyag ugyanis finoman szólva sem nyerte el a játékosok tetszését, így a franciák úgy döntöttek, hogy még több időt hagynak a fejlesztésre. Az új The Sands of Time-nak eredetileg már 2021-ben meg kellett volna jelennie, jelenleg semmit nem tudunk róla, már azon túl, hogy a Ubisoft Pune/Mumbai csapatától időközben a Ubisoft Montrealhoz került.

Dragon Quest III: HD-2D Remake

Várható megjelenés: Nincs

A Dragon Quest a világ egyik legrégebbi még máig futó JRPG-sorozata, aminek harmadik, 1988-as etapját szeretné feltámasztani a Square Enix. A projektről sajnos nem sokat tudni még, ez viszont valószínűleg a 2023-as nagyobb játékeseményeken megváltozhat.

Max Payne 1+2

Várható megjelenés: Nincs

A Remedy bombaként robbantotta a hírt még az év első felében, hogy sikerült megállapodniuk a Rockstar Games-szel a Max Payne-játékokról, aminek az újabb részeit (egyelőre?) nem, de a legendás első kettő remake-jét ők készíthetik el. Ez ugyebár azért is fontos, mert annak idején, több mint 20 évvel ezelőtt ugyanez a finn csapat volt, aki kitalálta a gyógyszerfüggő és tragikus sorsú ex-zsaru bosszútörténetét. De mivel a jogok sajnos a Rockstarnál maradtak, többé már nem foglalkozhattak a sorozattal. Ez változott meg most, így Sam Lake és csapata egy gyűjteményes kiadásban alkothatja újra Max kultikus kalandját.

Az év gaming híre: Közel 20 év után teljes remake-t kap a Max Payne 1 és a 2

Gothic

Várható megjelenés: Nincs

Bár a Gothic a The Witcher előtti Vajákként is értelmezhető, az RPG-sorozat sajnos sosem tudott akkora magasságokba emelkedni. Pedig a potenciál mindig megvolt benne, de igazán sosem tudott élni vele, így a sorozat névlegesen 2006-ban a harmadik résszel véget ért. Aztán jött a  THQ Nordic Barcelona, majd bejelentették a teljes remake-et, átalakított harcrendszerrel és más modern megoldásokkal. A Gothic Remake-nek pedig még egy játszható demót is rittyentettek, ezzel is bevonva a közönséget a fejlesztésbe – aminek még egyelőre nem látni a végét.

The Witcher

Várható megjelenés: Nincs

A The Witcher egy évvel az utolsó Gothic után érkezett, és bár közel sem volt tökéletes, mégis remekül megalapozott a későbbi, már legendásként emlegetett részeknek. Ha viszont valami ma indítja el a programot, kénytelen lenne szemet hunyni a nagyon elavult megoldásain, de még a legfontosabb karaktereket sem nagyon találná ismerősnek.

Ezért is üdvözölendő a CD PROJEKT RED döntése, miszerint teljesen az alapoktól, Unreal Engine 5-ben alkotják újra a híres szörnyvadász első játszható kalandját. Ez pedig egy kiváló tanulóidőszak lehet a fejlesztőknek az Epic játékmotorjához, illetve remek lehetőség azoknak a játékosoknak, akik a The Witcher 3 és/vagy a 2 előtti történeteket nem ismerik.

BRÉKING: Unreal Engine 5-ben készül a The Witcher Remake!

 

Ezek lennének hát a legérdekesebb remake-ek, melyekre kiváltképp érdemes odafigyelni, és amik tényleg nem csak a pénztárcánk kifosztása céljából készülnek.

Ez is érdekelhet:

8 legendás játék, amiből megköszönnénk egy remake-et

×