Egészen remek és részletes új játékmenetet bemutató videóban ismerhetjük meg jobban a kultikus űrhorrorjáték kifejezetten ígéretes remake-jét.

Épp csak egy napot csúsztunk a Dead Space kultikus első részének születésnapi köszöntőjével, ami 2008. október 14-én sokkolta először a játékosokat. A Dead Space számos tekintetben volt úttörője a műfajának, a sötét, dohos és klausztrofób hangulata pedig még akkor is feszülten tartotta a játékost, amikor épp nem ugrott a nyakába valamilyen nekromorfnak nevezett rémség.

Bár manapság kifejezetten nagy divatja van a régi, nem kevés nosztalgiával és rajongással átitatott klasszikusok újramelegítésének, a Dead Space remake-jének hírét hatalmas üdvrivalgás övezte. A játék megjelenése viszont még odébb van, és bár már több ízben megcsodálhattuk már a teljesen megújuló, lélegzetelállító grafikát, azon túl, hogy nagyon hű lesz az eredetihez nem tudtunk meg sokat róla.

Kérdéses például, hogy mennyi újdonság lesz a kinézet mögött, vagy csupán egy szolgai másolatról lesz szó, illetve a modernizálás mennyiben fogja befolyásolni a tökéletes atmoszférát?! Megannyi kérdés, amire majd csak akkor kapunk választ, mikor januárban megjelenik (ha nem halasztják el), addig viszont a fejlesztésért felelős EA Motive próbálja annyira tisztába tenni a dolgokat, amennyire lehet.

A fejlesztők részben emiatt, de elsősorban az űrhorror 14. évfordulójának alkalmából egy teljesen új, brutális, libabőrözős, nekromorfokban és vérben bő új játékmenet bemutatóban mesélnek egy kicsit a Dead Space remake-jéről. A videóban kitérnek a gravitáció nélküli terekben való navigálásra, bemutatják a fegyverek módosítását, beszélnek egy kicsit az új mellékküldetésekről, illetve azt is megmutatják, hogyan tudták még jobban fokozni az eredeti játék zseniálisra csiszolt hangulatán.

Az új Dead Space január 27-én jelenik meg, PC mellett már csak az újabb generációs konzolokra, azaz PlayStation 5-re és az Xbox Series masinákra.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Beájulnak a nézők ettől az új horrortól: mentőt is kellett hívni a moziba!

 

×