Újabb sorozat látta kárát David Zaslav megszorító intézkedéseinek, amivel egyre nagyobb problémák vannak.

Az HBO Max napról napra egyre inkább veszít a vonzerejéből, köszönhetően a Discovery-től igazolt új vezető, David Zaslav költségkarcsúsításnak nevezett ámokfutásának. A saját gyártású európai tartalmak kinyírásával néhány hete elkezdődött purgálás azóta egészen új szintre emelkedett:

Mindez néhány hét leforgása alatt, aminek nagyon úgy tűnik, hogy közel sincs még vége. A Variety szúrta ki, hogy a Warner és Zaslav tartalmi tisztogatása bőszen folytatódik, aminek legújabb áldozata a legendás, 1960-as évek óta futó Szezám utca.

A portál szerint a népszerű gyerekműsor mintegy 200 régebbi epizódja került le a tengerentúli HBO Maxról, természetesen minden előzetes figyelmeztetés nélkül.

Pedig a streaming szolgáltatások – legyen szó mozgóképes vagy videojátékos szolgáltatásról – lényege az átláthatóság, azaz hogy az előfzetők pontosan tudják, mihez és meddig férhetnek hozzá a pénzükért. A Warner Bros. Discovery, pontosabban David Zaslav politikája ezzel teljesen ellentétes, ezek a műsorok ugyanis a fizető felhasználók előzetes tájékoztatása nélkül válnak teljesen elérhetetlenné, szó szerint egyik pillanatról a másikra.

Ez történt most sok más mellett a Szezám utcával is, aminek korábban 650 epizódja volt nézhető az amerikai HBO Maxon, mára viszont ez 456 részre redukálódott. Ugyan a magyar nyelvű szolgáltatásban a Szezám utca eleve nem szerepel, ez a fajta hozzáállás azért számunkra is figyelmeztető jellegű. Az előfizetők ugyanis egyáltalán nem tudhatják, hogy amiért ma fizettek, az holnap is a kínálat részese lesz-e, vagy máshol kell keressék?!

 Mindeközben a Netflix sem tétlenkedik:

Nagyon olcsó lesz a Netflix új csomagja, de sok dologról le kell mondani cserébe

 

×