Erre az újításra már régóta vártunk, bár a már elpártolt előfizetőket biztosan nem ezzel fogják visszacsábítani.

Az elmúlt napok kifejezetten nehezek lehettek a Netflix fejeseinek, mivel a vállalat részvényeinek árfolyama meredeken bezuhant, miután bejelentették, hogy komoly mennyiségű előfizetőt veszítettek.

Ennek okai között nyilván az orosz szankciót emlegetik a legtöbben, azonban nem érdemes megfeledkezni a folyton emelkedő havidíjról, illetve az egyre erősödő konkurenciákról sem, amelyek nem restek kihasználni a Netflix olyan elbaltázott döntéseit, mint például a jelszómegosztás büntetése. De szerencsére a piacvezető streaming szolgáltató néhanapján hasznos újdonságokkal is előrukkol, ilyen volt nemrég a „dupla lájk” bevezetése, amit most egy igazán vágyott új funkció követ.

A Netflix TV-s alkalmazása végre valahára egy komplexebb Kategóriák menüponttal bővült, vagyis mostantól sokkal jobban tudunk a filmek és sorozatok között műfaj szerint böngészgetni.

A Netflix persze már eddig is rendelkezett kategóriák szerinti csoportosítással, az viszont nem volt ennyire részletes és kiterjedt, és sok esetben véletlenszerűen (egy véges kategóriasorban) jelent meg a kezdőoldalon. Erre a funkcióra tehát már nagyon vártak az előfizetők, hiszen a kategóriás keresésre eddig csak korlátozottan volt lehetőség.

A menüpontban összesen körülbelül 70 kategóriát fogunk megtalálni, köztük néhány speciálisat, mint például a Föld napja, vagy mint a Nőnap, de lesznek nemzetközi, illetve helyileg releváns kategóriapontok is. A menü tetején viszont a felhasználó számára leginkább ajánlott kategóriák jelennek majd meg, de azt még nem tudni, hogy ezek mennyire lesznek specifikusak (pár nap használat és kiderül).

Mindez persze nem lesz elegendő az eltévelyedett előfizetők visszacsábítására, de a meglévők életét legalább megkönnyíti. A közeljövőben pedig érdemes lehet még több hasonló, a felhasználói élményt jobbá tevő újításokra számítani, mivel a Netflixnek a konkurenciák nyomására mindent meg kell tegyen az előfizetők megtartásáért.

via – BGR, TechCrunch

Chrome-ot használsz? – Akkor ennek az újításnak biztosan örülni fogsz

https://leet.hu/xiaomi/

×