Mostantól már jó előre láthatjuk, hogy mely bővítményeket tölthetjük le bátran, és melyek használatát érdemes kétszer is meggondolni.

A Google az elmúlt időszakban különösen nagy figyelmet szentelt a Chrome biztonságának és átláthatóságának javítására, amely most a sok felhasználó körében népszerűnek számító bővítményeket is utolérték. A vállalat most egy olyan rendszert vezet be, amellyel a Chrome-ot használó emberek egyértelműen látnák, hogy mely külsős kiegészítőket érdemes telepíteni, és melyeket jobb messze elkerülni.

A Google a héten – egy blogbejegyzés keretében – jelentette be, hogy a Chrome Web Store-ban két jelzés értékű plecsnit vezetnek be: a Kiemelt és a Bevált kiadó/fejlesztő jelvényt.

Picture featuring UI of Featured badge

Kép: Google

A Kiemelt jelöléssel ellátott bővítményeket a Google munkatársai közvetlenül ellenőrizték, és a működésük alapján ők ítélték oda nekik. Ez azt jelenti, hogy nemcsak minden lefektetett szempontnak megfeleltek, de a kiegészítő programok között kiemelkedő minőséget és felhasználói élményt reprezentálnak.

Picture featuring UI of Featured badge

Kép: Google

A Bevált kiadó/fejlesztő jelzés viszont sokkal inkább hasonlít a Twitter vagy az Instagram „verified”, vagyis a pipával jelölt ellenőrzött, hitelesített profiljaihoz. Ezt ennek megfelelően azok kapják, akik igazolták a személyazonosságukat és bizonyították, hogy megfelelnek a fejlesztői program irányelveinek, vagyis nem készülnek átverni, megkárosítani a felhasználókat.

Ezt a plecsnit kizárólag úgy lehet megszerezni, hogy a valid profil mögötti személyazonosság bizonyítása után a fejlesztő programjai jó értékeléseket érnek el, de a folyamat gyorsítása érdekében közvetlenül a Google-nek is be lehet majd küldeni őket felülvizsgálatra.

Az új funkció már élesedett minden Chrome-felhasználó számára, vagyis mostantól egyértelműen lehet látni, hogy mely bővítmények és fejlesztők azok, amelyek megbízhatóak, de minimum igazoltan nem csalók, illetve a jelölések hiányában melyeket érdemes fenntartásokkal kezelni.

Chrome, Opera vagy Firefox? – Melyik böngészőt használják leginkább a magyarok?

 

https://leet.hu/xiaomi/

×