Az új funkciónak nagyon tudunk örülni, hiszen ezzel még jobban finomhangolhatjuk az algoritmus az ajánlásait, de azért van még hová fejlődni.

A Netflix eddig is odafigyelt a nézők visszajelzéseire, hiszen többször voltak olyan bátrak, hogy egy szempillantás alatt kaszálták el a legnézettebb sorozataikat is, ha azok nem kapnak kellően pozitív visszajelzéseket. Az értékelési rendszer azonban közel sem mondható a legpontosabbnak, mivel a felhasználóknak mindösszesen csak két lehetőségük van elmondani a véleményüket: tetszett, vagy sem.

Ez fog most valamelyest megváltozni az új, a napokban bevezetésre kerülő új funkcióval, amellyel finomhangolnák az puritán rendszert. A kedvelés ugyanis egy újabb lehetőséggel, a dupla lájkkal egészül ki, amivel tulajdonképpen arról adhatunk egy plusz visszajelzést, hogy nem szimplán tetszett, amit láttunk, hanem egyenesen imádtuk azt.

A Netflix ezzel nemcsak a sorozatok fogadtatását pontosítaná magának, hanem a nézők egyénre szabott ajánlásait is. Eddig ugyanis, ha a felfele mutató hüvelykujjra nyomtunk, akkor csupán az adott film/sorozat műfajához és stílusához hasonló tartalmat ajánlott az algoritmus, a dupla hüvelykujjal viszont ezen finomhangolhatunk tovább.

Ha a dupla kedvelésre nyomunk, akkor az előbbieken felül olyan ajánlásokat is kapunk, melyekben a ugyanazokat a színészeket láthatjuk viszont, vagy épp ugyanannak a rendezőnek a munkáját dicséri.

A funkciót pár hete kezdték tesztelni, eddig viszont csak a Netflix asztali verziójában volt látható – ott is csak néhány szerencsés számára. Most azonban szélesebb körben, mindenki számára fokozatosan kerül bevezetésre az összes platformon, ahol a Netflixnek van elérhető alkalmazása.

Legutóbb egyébként 2017-ben frissült az értékelési rendszer, akkor a ‘tetszik-nem tetszik’ rendszer váltotta az öt csillagos módszert. Azóta számos kritika éri jelenlegi hüvelykujjazós véleményezést, mivel nemcsak bot egyszerű, de nem is feltétlenül látja el a célját. Sokan például csak azért nem nyomnak rá a diszlájkra, mert az adott tartalom egy általuk kedvelt műfajból való, és attól félnek (jogosan), hogy azután kevesebb hasonló műsort dob majd fel nekik az algoritmus. Szóval van még hová fejlődni.

via – Engadget

Szavazz: Melyik a valaha készült legjobb Windows?

 

×