Az újfajta visszajelzési lehetőséggel a sorozatokat akár meg is menthetjük az elkaszálástól.

A Netflix, mint piacvezető streaming szolgáltatás eddig is nagyon odafigyelt a nézői visszajelzésekre, aminek legnagyobb bizonyítéka, hogy akár a legnézettebb tartalmaikat is hajlandóak pillanatok alatt elkaszálni, ha azok többnyire negatív értékeléseket kapnak.

Ugyanakkor a platform véleményezési módszere mondhatni a puritánabb fajtából maradt ránk, hiszen mindössze két lehetőségünk van értékelni egy filmet vagy sorozatot: tetszik, avagy sem. A Netflix azonban szeretne ennél jobban az ízlésünk (és a világ ízlésének) mélyére ásni, ezért egy teljesen új, harmadik értékelést kezdtek el tesztelni.

Ez pedig nem más, mint az „Imádom”, vagyis a „Love this!” kvázi szuperlájkként funkciónáló plusz visszajelzési lehetőség.

Az újdonság egyelőre csak a Netflix asztali, PC-s böngészős módjában érhető el néhányaknak, de hamarosan a többi platformra is megérkezhet.

Kép: TechRadar

Ezzel pedig sokkal árnyaltabb képet kaphat a Netflix arról, hogy mely tartalmakat mennyire és mennyien szeretik (akár korcsoportra lebontva), így pedig sokkal hatékonyabb döntést tud hozni a jövőben arról, hogy mely sorozatba kár önteni a pénzt, és melyekbe lenne még érdemes.

Vagyis a nézőknek nagyobb ráhatásuk lehet, hogy milyen típusú tartalmakat készítsen a Netflix, és az is meglehet, hogy az új értékeléssel megmenthetnek szériákat az idő előtti elkaszálástól – de minimum megkönnyíthetik a döntéshozást.

Ez természetesen a Netflixnek is jól jönne, hiszen egy-egy film és sorozat gyártási költsége igen magas tud lenni, ami ablakon kiöntött pénz, ha végül rosszul sül el. Ez pedig azért is lehet fontos, mert az új előfizetők száma egyre inkább lassulni tűnik, így mostantól kétszer is meg kell gondolni, hogy mely tartalmak elkészültét finanszírozzák az első résznél, vagy az első évadnál tovább.

via – TechRadar

Eközben egy elég visszatetsző dolgot is elkezdtek tesztelni, amelytől egy kis plusz bevételt remélnek:

Készítheted a pénztárcád, ha megosztod a családdal vagy a haverokkal a Netflixed

×