Miközben egyes szolgáltatóknál azért fizetsz elő, hogy ne legyenek, a Netflix most ennek ellenére bevezeti a reklámokat a platformra.

Vannak olyan ingyenes platformok, melyekre alapvetően nem kell előfizetni a tartalomért, de ha fizetünk, élvezhetjük a reklámmentességet. Mindeközben a Netflixet azért fizetjük, hogy sorozatokat és filmeket nézzünk, és nagyon jó érzés, hogy nem találkozunk reklámokkal, amik megzavarják az élményt. Nos, úgy tűnik, hogy ez hamarosan megváltozik.

A Netflix nagy bajban van, 200 ezer fiókot veszítettek a negyedévben, így drasztikus lépések jönnek.

Legalábbis ezt állítja a  The Wall Street Journal, ami nemrég arról számolt be, hogy az elmúlt negyedév adatainak bejelentése után 20%-ot estek a Netflix részvényei. Ez idén összesen már 40 százalékos esést jelent. Az előfizetők csökkenéséhez nyilván az is hozzájárult, hogy miután Ukrajna megtámadása miatt a szolgáltatást felfüggesztették Oroszországban, rengeteg előfizetőt buktak el. Sajnos a helyzet annyira rossz, hogy a Netflix vezérigazgatója, Reed Hastings úgy döntött: itt az ideje a drasztikus változásoknak.

Az egyik nagy lépés, amiről már mi is írtunk korábban, hogy valóban letiltják a jelszavak megosztását. Az adatok alapján jelenleg 100 millió néző teljesen ingyen nézi a tartalmakat, mivel más profilját használja. Itt persze az előfizetéshez tartozó 4 profilhasználón többre kell gondolni. Hogy ez hogyan valósul meg, azt nem lehet tudni, de már arról is jött hír, hogy esetlen nem szüntetik meg, de külön pénzt kérnek érte.

A másik nagy bejelentés egy olcsóbb előfizetői csomag bejelentése lehet, aminek annyi a hátránya, hogy reklámok is tarkítják a tartalmat. A vezérigazgató alapvetően ellene van a reklámoknak, ám most a helyzet miatt beadná a derekát. Talán lenne olyan, akit nem zavarnak a reklámok, ha alapvetően olcsóbb a Netflix.

A Netflix nem csak Európában veszített felhasználókat az utóbbi időben: Latin-Amerikában 400 000 előfizetőt, az Egyesült Államokban és Kanadában 600 000 előfizetőt veszített, amit a közelmúltbeli áremelkedésnek tulajdonítanak.

Neked van Netflix előfizetésed?

Ezt láttad már?

További Ubisoft címekkel bővül a Game Pass – Ezek a játékok érkeznek első körben

 

https://leet.hu/husvet/

×