Néha a legnagyobb hülyeségnek is lehet alapja.

Bolondok napját világszerte ünneplik az emberek, ám az eredete a mai napig nem teljesen tisztázott, az egyik magyarázata szerint kelta népszokás volt, míg másik IX. Károly francia király egyik rendeletéből származtatják. Természetesen az internet népe is hamar átemelte a virtuális világba a népszokást. Leginkább ezt hamis, túltolt hírek formájában teszik az utóbbi időben, míg néhány játékban valamilyen vicces eventet, játékmódot szerveznek az esemény köré a fejlesztők. Érdemes ilyenkor visszatekinteni, hogy az akkor még elborultnak tűnő cikkek tartalma valósággá vált-e, meglepően sok esetben megtörtént ez. Szemezgettünk a saját, tavalyi és tavaly előtti bejegyzéseinkből, de néhány külföldi példát is megemlítünk.

GTA VI

Hivatalos: Bejelentették a GTA 6-ot – Itt a megjelenési dátum

 

A GTA V 2013 szeptemberében jelent meg először, majd sorban követték a PS3/XBOX360 kiadásokat a PC-s, majd az éppen aktuális konzolgenerációkat támogató verziók. A rajongók már régóta kiéheztek egy új részre, hiába látja el tartalommal a Rockstar az Online változatot a mai napig. 2022 februárjában végre megtört a jég, a stúdió valóban bejelentett egy jövőben érkező GTA részt, mely minden kétséget kizárólag a VI/6 lehet majd.

Új Warzone map

A fejlesztők nagy hírekkel érkeztek – Megvan a következő Warzone map

 

Már tavaly is voltak olyan játékosok, akik unták az akkor még a játék szerves részét képező Verdansk pályát. Azóta a Vanguard x Warzone integráció részeként teljesen lecserélték a régi szigetet, helyére 2021 decemberében egy Caldera nevet viselő helyszínt kaptunk, mely nem feltétlenül nyerte el minden játékos tetszését. 

Vége az ingyenes CS:GO-nak?

Erre legvadabb álmainkban sem számítottunk: 2022-től havidíjas lesz a CS:GO!

 

A Valve FPS lövöldéjét a 2018-as Danger Zone tette ingyenessé, 2021 áprilisában még ez a modell élt, így nem volt annyira elképzelhetetlen egy jövőben érkező előfizetős rendszer, mint amit a Blizzard is használ a WoW-ban. A játéknak az ingyenesség nem feltétlenül tett jót, ezért alig 2 hónappal a fenti kamu hír után ismét visszatértek a többé-kevésbé fizetős modellhez, hiszen a „Prime” funkciókért kemény eurókat kell otthagynunk.

Elon Musk chipet ültet agyakba

Elon Musk chipet ültetett az agyába, amivel irányíthatja a Marson dolgozó embereket

 

Bár Elon Muskhoz már 2021-ben is köthettük a Neuralinket, legvadabb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy több tucat élőlény agyába ültethette a chipeket és azok prototípusait az elmúlt években. 2022 februárjában robbant a bomba, 2017 és 2020 között a fejlesztések közben brutális körülmények között rengeteg majom elpusztult. 

Ingyenes PUBG?

Bemutatták a PUBG 2-t, ráadásul minden PUBG tulaj megkapja ajándékba

 

A PUBG 2.0 létezése többször is felmerült már az elmúlt években, melyről a mai napig nem lehet eldönteni, hogy különálló játék lesz-e vagy több nagyobb PUBG frissítést takar. A battle royale fejlesztői 2021 decemberében gondoltak egy merészet és bejelentették, hogy 2022 januárjától bizony tényleg ingyenes lesz a PUBG, mindenki szabadon letöltheti a három elérhető platformon. Pár hónappal korábban ez elképzelhetetlen lett volna, de az első hónapok tapasztalata alapján jó döntés volt.

Pár külföldi példa

  • 2007-ben a CNET poénból bejelentett egy olyan, valós időben működő Google Maps térképet, melyen a New York területén garázdálkodó patkányokat követhették volna nyomon az emberek. Mára egy hasonló kezdeményezés meg is valósult a Rat Information Portal személyében.
  • Az azóta már átalakult Pocket-Lint oldala az iPhone megjelenése előtt 3 évvel lehozott egy olyan kamu bejegyzést, melyben egy telefonálásra használható iPodot mutattak be. A többi már történelem.
  • 2011-ben a brit The Sun magazin megírt egy olyan, szintén teljesen viccnek indult cikket, melyben iPadet használó orángutánokról tettek említést. 11 évvel később, 2022-ben az Orangutan Outreach iPadeket használ több kutatási programjában is. 

Neked melyik volt eddig a kedvenc április elsejei kamucikked?

Egy AI rommá verte az emberi ellenfeleit az egyik legemberibb kártyajátékban is

 

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×