Sok dolog miatt lehetne kritizálni a fülnyalogatós-pucsítós hot tub streamert, Amouranth-ot, de az üzleti érzékét egy percig sem lehet megkérdőjelezni.

Pontosan tegnap, a McDonald’s akciója kapcsán értekeztem néhány sort arról, hogy az NFT milyen remek dolog a digitális térben alkotók számára a pénzkeresésre, hiszen ezelőtt nem volt megfelelő megoldás a termékek/alkotások megfelelő eredetmegjelölésére.

Igen ám, csakhogy mindig jön valami, vagy valaki, aki egy teljesen elborult és értelmezhetetlen ötlettel az egész NFT dolgot kérdőjelbe teszi. Ilyen volt például a Coca Cola, legutóbb ugye a McDonald’s, most pedig ide sorolhatjuk a hot tub és a fülnyalogatós-pucsítós streamjeiről hírhedté vált Amouranth-ot is. A hölgyemény ugyanis egészen jó érzékkel pattant át a gumikacsája nyergéből az NFT-k körüli hype ölébe, hogy azt is jól meglovagolja – természetesen őrületesen sok pénzért.

Amouranth most egy, az NFT piacokon igen népszerűnek számító pixeles képet árul, ami nyilván őt ábrázolja. Mint kiderült őrületesen nagy iránta az érdeklődés, jelenleg ugyanis úgy áll a fáma,

hogy 125.000 dollárért, vagyis nem kevesebb mint 38 millió forintért tényleg meg is vennék tőle.

A jelenségre, mármint a pixeles képek iránti óriási igényre és a fizetési hajlandóságra egész egyszerűen nincsen magyarázat. Nagyjából annyival lehetne jellemezni, hogy minden ilyen termék és alkotás pontosan annyit ér, amennyiért el lehet még adni, ha pedig az ilyen pixeles NFT-k ennyiért kelnek el, akkor ennyit érnek.

A streamer nyilván nem csak úgy, minden előzmény nélkül belibbent a dologba, hiszen ugyanezeken a piacokon hónapok óta tényleg óriási pénzekért adják-veszik az ilyen képeket, sőt, nem egy ember ezekből gazdagodott meg és él a mai napig. Ott van például a 12 éves Benyamin Ahmed, aki néhány hónap alatt 110 millió forintot keresett – kapaszkodj meg – pixeles bálnaképekkel.

Lehet hát szórni az átkot Amouranth-ra, az elképesztő üzleti érzékét, a lehetőségek gyors felismerését egy percig sem lehet elvitatni tőle.

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×