A Coca-Cola marketingesei úgy döntöttek, hogy itt az ideje belevágni a kriptobizniszbe, ezért egy NFT lootbox-aukciót rendeznek.

Az NFT az elmúlt hónapokban robbanásszerű népszerűsödésen estett át, köszönhetően nagyrészt a kriptovaluták gyors és óriási térnyerésének. Amíg viszont az emberek ismerkednek még a fogalmakkal, és próbálják megérteni a működésüket, a digitális tér nem is olyan lassan, de óriási változáson megy keresztül.

Ebben a változásban a Coca-Cola sem szeretne lemaradni, ezért a világ egyik első nagyvállalataként beszáll a blokklánc-alapú egyedi, gyűjtői tartalmak készítésébe, és bejelentették az első NFT aukciójukat. A legtöbb hasonló adás-vétellel ellentétben ez nem egy egyszerű digitális termék licit lesz. Azt találták ki, hogy a megvásárolható NFT nem egy egyszerű cucc lesz, hanem egy videojátékos mintára felépített lootbox, vagyis a licitálók nem fogják tudni pontosan, hogy mire licitálnak.

Coca-Cola Friendship Box NFT

A világ első NFT lootboxából több digitális cuccot szerezhetnek a vállalkozó szelleműek. Lesz egy 1956-os klasszikus kólaautomata – amivel a „metaverzumban” lehet majd villogni, lesz továbbá egy dinamikusan változó Cocás kabát – amit a Decentraland játékban lehet majd hordani, illetve bontható lesz egy 1940-es éveket idéző gyűjthető kártya és egy Coca-Colás hangokat tartalmazó fájlcsomag. Mindezeken túl készülnek más kisebb kinyitható digitális dolgokkal, de ezeket még nem leplezték le.

Ezeket elméletben csak egyszer nyithatják ki, ami azt jelenti, hogy ha valakinek beadta valamelyiket, azt más már nem szerezheti meg.

Az aukció július 29-én veszi kezdetét és augusztus 2-ig tart majd. Licitálni az OpenSea-n keresztül kizárólag kriptovalutával, egészen pontosan Ethereummal lehet majd, az aukcióból származó bevételt pedig a Special Olympics International részére ajánlják fel. A Coca-Cola mellett olyan nagyvállalatok is kísérletezgetni kezdtek az NFT-vel, mint a Taco Bell, vagy a Dolce & Gabanna.

via – Forbes, Hypebeast, Tafi | Borító: Cointelegraph

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×