Egy 12 éves programozó fiatal úgy érezte, hogy ő is tudna pixeles képeket készíteni, hogy azokat NFT-ként adja el. Ez annyira bejött neki, hogy ma ő a legfiatalabb, aki a blokkláncon meggazdagodott.

Benyamin Ahmed alapvetően egy teljesen átlagos 12 éves, aki szeret a barátaival lógni – sulin innen, sulin túl, szabadidejében küzdősportot tanul, sokat sportol, szereti a videojátékokat, illetve öntanító módon programozni tanul.

Ez utóbbi elfoglaltságában nagy segítség a Youtube, különböző specifikus weboldalak, illetve néhány Discord-közösségben is benne van, ahonnan nagyon sok segítséget kap. Persze otthonról is sok ihletet kap, hiszen édesapja, Imran, aki ugyancsak programozóként keresi a kenyérre valót, már 5 éves kora óta tanítja fiát a kódolásra.

Ahmed tehát mondhatni egy átlagos 12 éves, aki mindemellett több mint 110 millió forintot, pontosabban július eleje óta 400.000 dollárt keresett meg teljesen egyedül.

A titok nyitja sem akkora nagy titok: a fiú az utóbbi hónapokat azzal töltötte, hogy kiismerje az NFT adta lehetőségeket. Az NFT (nem-helyettesíthető token) elmondása szerint idén év elején keltette fel a figyelmét, leginkább azért, mert ilyen formában hatékonyan lehet adni-venni a digitális tartalmakat – mint például képeket és a videókat.

Mikor megtudta, hogy pixeles stílusú képekkel mennyit lehet keresni, elhatározta, hogy ő is megpróbálkozik vele, így született meg az első próbálkozása, amit kedvenc játéka, a Minecraft inspirált. Így lett a digitális képgyűjteményének a neve Minecraft Yee Haa, amit a várakozásaival ellentétben nem nagyon kapkodtak el.

Aztán jöttek a fura bálnák

Weird Whales

A minecraftos szárnybontogatása után sem csüggedt, annál viszont valami egyedibbre vágyott. Amikor meglátta a neten a Crypto Punks és a Boring Bananas műveket azonnal tudta, hogy ilyeneket kell csinálnia, így Discordon felvette a kapcsolatot a banános képek alkotójával, aki nem volt rest segíteni neki.

A fejlesztő küldött Ahmednek egy szkriptet, amit sablonként használhatott a Weird Whales kódolásához, amivel néhány hét alatt végzett is. A teljes kollekció összesen 3350 pixeles bálnából állt, amit július elején bocsátott áruba.

A 3350 bálnakép mindösszesen 9 óra leforgása alatt elkelt, amivel 255.000 dollárnyi, vagyis 73 millió forintnyi kriptovalutát keresett.

Ahman és az őt gazdaggá tevő NFT pixel-képei, a Weird Whales

Az ezt követő napokban a viszonteladási piacokból is folyt be némi összeg, ami minden másodlagos eladás után 2,5%-os jutalékot jelent – így csapódott a fentihez még plusz 95.000$, közel 30 millió forint. Persze ezután sem volt még vége, ugyanis augusztus végére az NFT-ken összesen 400.000 dolláros, pontosabban 115 millió forintos bevételre tett szert.

Ezzel pedig ő lett az eddigi legfiatalabb, aki a blokklánccal és a kriptovalutával meggazdagodott.

„Amikor az emberek megveszik a Weird Whales-t, akkor belém és a jövőmbe fektetnek. Ha úgy folytatom, ahogy eddig, lehet, hogy úgy végzem, mint más technológiai vállalkozók, például Elon Musk és Jeff Bezos.” – mondta a CNBC-nek Ahmed, aki egyelőre nem szeretné dollárra váltani a vagyonát, mert a kriptóban látja a jövőt.

Na és te mit csináltál 12 évesen?

via – CNBC, Telegraph, Business Insider

https://leet.hu/shop/back2school/

×