Az Activision Blizzard egy perben megegyezett, így több millió dolláros kártérítést kell fizetnie a zaklatásos botrány áldozatainak.

Az Activision Blizzard hétfőn megegyezett az Egyenlő Foglalkoztatási Esélyek Bizottságávl (EEOC) egy 18 millió dolláros alap létrehozásáról, amit a zaklatásos botrány elszenvedői között osztanak majd szét. A Blizzard továbbá azt mondta, hogy tovább folytatja a munkát, hogy megelőzzék a munkahelyi zaklatásokat és a diszkriminációt.

„Vállalatunknál sehol nincs helye diszkriminációnak, zaklatásnak vagy bármilyen egyenlőtlen bánásmódnak, és hálás vagyok azoknak az alkalmazottaknak, akik bátran megosztották tapasztalataikat” – mondta Bobby Kotick, az Activision vezérigazgatója közleményében. „Sajnálom, hogy bárkinek is meg kellett tapasztalnia a nem megfelelő viselkedést, és továbbra is rendíthetetlenül elkötelezett vagyok amellett, hogy az Activision Blizzardot a világ egyik legbefogadóbb, legmegbecsültebb és legtiszteletreméltóbb munkahelyévé tegyük.”

Bobby Kotick pedig nagyon is bízhat a vállalati kultúra megváltozásában, ugyanis nemrég őt is gyanúsítottként idézte be az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet, ahol sokkal többet is veszíthet, mint 18 millió dollár. Az érintettek kompenzációja mindenképpen egy remek hír, ugyanakkor messze eltörpül az Activision Blizzard bevételeihez, tavaly ugyanis 2,2 milliárd dolláros bevételt könyvelhettek el, amely miatt Kotick 200 millió dollárral jutalmazta volna magát.

Továbbá azt sem tudni, hogy milyen szempontok alapján történik a kompenzáció, ahogyan az is kérdéses még, hogy az egyik zaklatásos ügy miatt öngyilkosságot elkövető alkalmazott családja is kap-e kártérítést. Az Activision Blizzard vezetőségének még több helyen kell felelnie a botrányért, így a 18 milliós kártérítés még közel sem jelenti a történet végét.

via – CNET, The Verge

×