Bobby Kotick szerint a koronavírus-járvány alatti gazdasági növekedés az ő érdeme is, amiért kijár a jutalom.

Nem is olyan nagyon régen számoltunk be arról a szomorú hírről, mely szerint az Activision Blizzard a szokásos évi rutinját letudva majd 200 dolgozóját bocsátotta el. Akkor a cikk írásának pillanatában még csak mendemonda volt, mostanra viszont több forrás is megerősítette, hogy a játékipari óriásvállalat vezetője a szerintük kényszerű kirúgásokkal párhuzamosan lett arányosan gazdagabb.

Mármint ami a számokat illeti, ugyanis Bobby Kotick CEO szerint legalább 200 millió dolláros bónusszal volt egyenlő az utóbbi időben mutatott sikere, amivel az Activision Blizzard a cég történetének egyik leggazdagabb időszakát éli. 

Az igazsághoz persze az is hozzá tartozik, hogy ez az óriási gazdasági növekedés Kotick tehetségén kívül a koronavírus-járványnak is köszönhető, amitől nem csak az Activision Blizzard, hanem úgy az egész videojátékos szektor a sokszorosára duzzadt. Nagyjából hasonlóan gondolják ezt a vállalat befektetői is, akiknek egy kicsit már szúrja a szemét Kotick igen drága öntömjénezése.

Bobby Kotick

A CEO számlájára ugyanis nem ez az első ilyen összeg, ami érkezett. Az utóbbi években több ízben jutalmazta magát több tízmillió dollárral, aminek tavaly júniusban vetettek véget a befektetők, akik egy szavazást követően szinte egyöntetűen fogták vissza az önbónuszt.

Mindeközben a CtW befektetői csoport rámutatott arra a tényre is, hogy a tavaly produkált drasztikus, megduplázódó részvényárfolyam növekedés nem feltétlenül Kotick, sokkal inkább a körülmények „érdeme”, hatása. Ezért az igazgató nem érdemelne jutalmat, de legalábbis közel sem ennyit.

A részvényeseknek persze az sem tetszhet nagyon, hogy közben a vállalatvezető az évi bónuszait megfejelve építi le a céget, 2019-ben közel 800 fejlesztőt bocsátott el, amit egy újabb hullám követett, majd 2020 októberében a komplett francia részlegét szántotta fel annak mind a 400 dolgozójával együtt.

Most pedig – pár hónappal később – 190 alkalmazottól búcsúztak, akiknek búcsúzóul 200 dollár értékű Battle.net kupont csomagoltak.

Forrás: DotEsports, Bloomberg, Kotaku

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×