Újabb elbocsátások az Activision Blizzardnál – a teljes állomány 2%-ától váltak meg.

Azt azért nem mondhatjuk, hogy bottal kellene a fiatal fejlesztőpalántákat az Activision Blizzard fedélzetére kergetni, de lassan-lassan ott fogunk tartani. Hiába ugyanis a világ legjobban fialó játéksorozatai, a stúdiónál szinte bevett szokássá válik, hogy évente-kétévente egy nagyobb megújuló hullám keretében a munkatársak egy részét elbocsájtják.

A Bloomberg értesülései szerint az idén esedékes Activision kirúgások már megtörténtek, ami javarészt az esportért felelős részleget és a Candy Crush csapatát, a King.comot érintette – ami a vállalat teljes kapacitásának 2%-át jelenti.

Pontos adatokat nem ismerünk, de közel 190-200 alkalmazott lehet érintett, akik így a koronavírus-járvány közepette munka nélkül maradtak.

Activision Blizzard on Twitter: "Hung out with our awesome #Blizzterns at Santa Monica HQ today! @BlizzardCareers… "

Újoncok az Activision Blizzardnál 2018-ban | Kép: Activision, Twitter

Az esport részleg leépítése tulajdonképpen várható volt, hiszen az élő események most beláthatatlan ideig szünetelni kényszerülnek – itt összesen 50 ember volt érintett.

Persze senkit nem engednek el üres kézzel.

Az elbocsátottak három havi végkielégítést kapnak, egy évig kifizették az egészségbiztosításukat, sőt, még 200 dollár értékű Battle.net kupont is kaptak búcsúzóul.

Az Activision legalább pozitív a 2021-es évvel kapcsolatban, amiről megjegyezték, hogy a COVID-19 járvány alaposan megváltoztatta a játékosok szokásait, amihez kénytelenek alkalmazkodni, ezért a legtöbb eseményük már online rendezik meg. Sőt, a játékaik – a Call of Duty, a Hearthstone, a World of Warcraft, a Diablo – is egyre népszerűbbek (köszönhetően szintén a járványnak), de a bevételi növekedés ellenére is számíthatunk még felmondásokra.

Persze egy óriásvállalat működésében aligha lehet meglepő, hogy megválnak az olyan részlegektől, melyek kvázi nehezékei a cégnek, hogy aztán később ott erősítsenek, ahol szükség van. Ez utóbbi legalábbis nagyon tervben van, az Activision Blizzard szóvivőjének elmondása szerint 3000 újabb fejlesztőt szeretnének alkalmazni ugyanebben az évben.

Érdekesség: a Greatplacetowork.com adatai szerint az Activision Blizzard munkatársainak 59%-a 2-5 évet dolgozik a vállalatnál. Egy másik érdekesség, hogy Bobby Kotick, az Activision Blizzard vezérigazgatója az elbocsátásokkal párhuzamosan 200 millió dolláros bónuszt osztott ki magának.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×