Az NFT óriási őrület lett, és nagyon sokan nagyon sokat is hajlandóak kifizetni ilyen formában, szóval miért is ne kereshetnének rajta a mémek arcai?

Az NFT-ket a legtöbben még mindig nem tudják hová tenni, ami annak fényében, hogy egy viszonylag új technológiáról van szó, talán nem is olyan nagy bűn. Gyorstalpalóként annyit érdemes tudni róla, hogy az NFT-t egy csomó dologra lehet használni, ezek egyik és legnépszerűbb formája a digitális javak eredetmegjelöléssel történő adás-vétele.

Ez pedig a digitális korban nagyon sokaknak jön jól. Ott vannak például azok a művészek, akik kizárólag digitális formában alkotnak, NFT-vel pedig végre biztonságos és lekövethető formában tudják pénzzé tenni a műveiket. De ott vannak még a híres mém-arcok is, akik egy-két kivétellel sok év alatt egyetlen petákot sem tudtak felhajtani az ismertségükből. Az NFT viszont számukra is hasznot hozhat, ugyanis ilyen formában eladhatják a mémmé vált képeiket, videóikat.

2021-ben mondhatni trendingel is a dolog, eddig már milliókkal lettek gazdagabbak a mém-arcok, gondoljunk csak többek között a katasztrófa lányra, Charlie harapására, vagy nagyon betépett srácra. Most pedig egy újabb ikonikus alakkal bővül a mémből gazdagodók sora, ugyanis

NFT-ben árverezik el a híres „side-eying Chloe” mémet.

Ez a mém nem egy kép, bár olyan formában is rendkívül ismert lett, sőt, leginkább így terjedt el. Az egész eredetileg egy videóból indult, amit Chloe anyukája vett fel 2013-ban az akkor még 2 éves kislányról. Amikor a gyerekek anyukája elmondta lányainak, hogy Disneylandbe mennek, akkor Chloe nővére nagyon látványos zokogásban tört ki, mire Chloe az alábbi fejet vágta:

Az aukciót a most 10 éves lány szülei indítják, amely 15.000 dollárról, mintegy 4,5 millió forintról indul.

A végleges ár várhatóan ennél jóval magasabb lesz, sőt, már a lehetséges vevőt is nagy eséllyel meg lehet tippelni, ami minden bizonnyal a  dubaji 3F Music lesz. Ez volt ugyanis az a vállalat, amelyik sorra szórta ki az NFT-mémekre a dollár százezreket, mára a leghíresebb mémek – kezdve a nyan cattel – a vállalat tulajdonát képezi.

Chloe anyukája azt mondta, hogy az ebből befolyó összeget a lányai taníttatására szeretné költeni, de ha egy magasabb összeget sikerül elérni, akkor Chloe álma is valóra válhat, és lehet egy saját lova.

via – BBC

×