Vasárnap délután felfoghatatlan összegért talált gazdára a világ egyik leghíresebb videója és mémje, a tesója ujjára rendesen ráharapó Charlie.

Míg a Bitcoin továbbra is lefele tartó tendenciát mutat, addig a blokkláncra alapuló NFT-k piaca rendíthetetlenül tovább sokkolja a világot.

Sokéves-évtizedes mémek például már becsekkoltak a kriptovaluták mozgását élénkítő digitális eredetmegjelölésre épülő adás-vételekbe, korábban például a ‘Disaster Girl’-ként, vagyis a katasztrófalányként elhíresült gonoszan mosolysó kép kelt el potom 144 millió forintnyi kriptopénzért cserébe. A hétvégén pedig a világ egyik leghíresebbé vált videós mémje, a ‘Charlie bit my finger’ került az aukciós sorra, amely végül vasárnap délután sikeresen zárult is.

A végső ára pedig nem kevesebb, mint 760,999 dollár, vagyis valamivel több mint 270 millió forint lett.

Az aukció végére a leghíresebb mémeket szépen lassan bekebelező dubaji 3F Music – az alapvetően zenei tartalmakban utazó vállalat – tett pontot, amely így a Nyan Cat, az Overly Attached Girlfriend és a Disaster Girl mellé a babaharapós videót is a portfóliójába rakta.

Hogy mégis mire fogja a cég ezeket felhasználni, az még óriási kérdőjel, az viszont biztos, hogy a 14 évvel ezelőtt feltöltött, majd kultikussá váló Charlie-féle harapdálás hamarosan végleg lekerül az eredeti Youtube csatornájáról. Ennyi idő alatt pedig 883 millió megtekintést hozott össze, meg még ki tudja mennyit egyéb feltöltésekből, mellyel az internet egyik legismertebb videója lett.

https://www.youtube.com/watch?v=_OBlgSz8sSM

 

Na és azt tudtad, hogy most rendkívül jó áron csaphatsz le minőségi White Shark billentyűzetekre?

https://leet.hu/?s=steelseries&post_type=product

×