A CDPR fejlesztői rendkívül sokat panaszkodtak a vezető beosztású Tomaszkiewicz viselkedésére, akit zaklatással és bullyingal vádoltak meg.

Konrad Tomaszkiewicz, a CD Projekt RED fejlesztésekért felelős alelnöke lába alatt már hónapok óta forró a talaj, ugyanis egy belsős bizottság a vállalaton belüli zaklatási, bullying ügyeit vizsgálta. Ezek a fejlesztő elmondása szerint minden esetben az ő javára ítéltek, most azonban annak ellenére távozik, hogy őt nevezték ki a 2022-ben induló újabb Witcher játék fejlesztésének élére – számolt be róla a Bloomberg.

Ennek ellenére (a vádak alóli felmentés) sokan félelmet, stresszt vagy kellemetlenséget éreznek, amikor velem kell hogy dolgozzanak.” – írja a CDPR dolgozóinak, kollégáinak írt bocsánatkérő levelében Tomaszkiewicz, nagyon sajnálva az általa okozott rossz munkahelyi hangulatot és körülményeket. Levelében azt mondja, hogy a továbbiakban szeretne dolgozni magán és a viselkedésén, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló.

Hullanak a fejek

A fejlesztőnek nem a következő Vaják kaland lett volna az első dirigálása, hiszen már a Witcher 3 rendezési munkálatait is ő látta el, ahogyan a meglehetősen balhés rajtot vevő Cyberpunk dizájnjáért felelős döntéshozói feladatok is rajta álltak. A fejlesztő 13 éven keresztül dolgozott a CDPR-nél, ahol 2019-ben lépett elő fejlesztésekért felelős alelnökké.

A Cyberpunk 2077 kapcsán egyébként már elmélkedtünk pár sort azon, hogy számíthatunk vezetőségbeli átszervezésekre, melyeknek még csak nem is a balhés Tomaszkiewicz volt az első érintette. Egyre több neves távozóról hallani, miközben a vállalat a Cyberpunk körüli problémák ellenére is különösen szárnyal, és már a következő két AAA-s projektjüket készítgetik elő.

Mivel a zaklatási ügyek már több hónaposak, illetve a vizsgálatok sem állapították meg a bűnösségét, nem könnyű elvonatkoztatni a Cyberpunk körüli balhékról.

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

×