A lengyel gárda teljesen átszervezte a működését, sőt, már azt is bejelentették, hogy jövőre két nagy költségvetésű játék készítésébe vágnak bele.

A CD Projekt RED-et a legtöbben azonnal temették a Cyberpunk gigantikus, évtizedes bukása után, az őket ért kritikák és kibertámadást követően pedig egyre nagyobb volt erre az esély, a napokban viszont egészen keményen erősödni látszanak.

Előbb bejelentették, hogy felvásárolták a kanadai Digital Scapes-t, most pedig tulajdonképpen megerősítették a következő The Witcher és Cyberpunk játék majdani érkezését is anélkül, hogy ténylegesen bejelentették volna őket.

A CD Projekt bővülésének hírét követően azonnal egy videóval jelentkeztek, amiben a – vázolják a stúdió jelenét és jövőjét, illetve megejtették azt is, hogy a Cyberpunk 2077 tervezett javítása után – 2022-tól kezdve több nagy költségvetésű projekten fognak párhuzamosan dolgozni.

Ebből persze a kutya nem veszi ki, hogy milyen játékokat fognak a boszorkánykonyhájukban hegeszteni, mindenesetre a CDPR vezetője, Adam Kiciński azt találta mondani, hogy továbbra is AAA-s RPG-ket fognak fejleszteni, ezen nem terveznek változtatni. Ami változik az az, hogy sokkal nagyobb figyelmet szentelnek majd a stúdió(k) szervezett működésére, emiatt pedig komoly átszervezéseket is megejtettek, sőt, a jövőben már sokkal szolidabb és tervezettebb marketingkampány övezi a megjelenéseket.

Szót ejtett az online fejlesztésekről is, ezen a téren a GoG megerősödése a prioritás, ellenben a játékaik többjátékos módjaival. A játékosok reakcióit látva legalábbis még azt is átgondolják, hogy a Cyberpunk 2077 multiplayer módját befejezik-e egyáltalán, mivel ezek után inkább csak bizonyos online funkciókban és/vagy különálló többjátékos iterációkban gondolkoznának – jelentsen ez bármit.

Kitértek még a The Witcher és Cyberpunk játékokra, melyek világát szeretnék tovább bővíteni, amibe természetesen minden földi jó beletartozik, kezdve a képregényekkel, a sorozatokkal, és nyilván megannyi merch-el. Ebbe persze beletartoznak a next-gen frissítések is, amiket szintén 2021-re, de az év későbbi szakaszára terveznek.

Itt pedig máris kezdhetünk spekulálni, mivel egy ekkora bukás után nehéz elképzelni, hogy egy teljesen ismeretlen terepre merészkednének, teszem azt a The Witcher már jól csengő neve és világa helyett.

Nem mellesleg a REDengine fejlesztései is előnyt élveznek, és itt is kiemelték, hogy a The Witcher széria és a Cyberpunk ezen a téren is kiemelt fontosságú.

Esetleges bejelentésekre természetesen még nem mostanában érdemes számítani, hiszen már a belső átalakulás, a Cyberpunk javítása-befejezése és az ígért újgenerációra való frissítések is óriási munkával járnak. Az viszont teljesen biztos, hogy jövőre két játék fejlesztésébe is belevágnak – melyek egyike minimum esélyes, hogy a Vaják univerzumában fog játszódni.

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×