Több év közös munka után a lengyel vállalat felvásárolta a Digital Scapes stúdiót, ami Kanadában készít játékokat. A jövőben közösen dolgoznak új címeken.

A CD Projekt Red a Cyberpunk 2077 megjelenése óta nincs valami jó helyzetben, ám úgy tűnik, a vállalat átgondolta jövőbeli stratégiáját. Amellett, hogy felépítették a Cyberpunk 2077 jövőjét a legutóbbi velős frissítés után, most kibővítik tevékenységüket a tengerentúlra.

A CD Projekt felvásárolta a kanadai Digital Scapes stúdiót, mely korábban a Cyberpunk 2077 elkészítésében is segítette a fejlesztőt.

A bejelentés során a CD Projekt Red elmondta, hogy már három éve dolgozik a vancouveri székhelyű Digital Scapes csapatával. Ezzel tehát a CD Projekt egy teljesen új stúdiót hoz létre, ami már a negyedik a sorban. A kanadai csapat most a stúdió fő csapataihoz csatlakozik, melyek Varsóban, Krakkóban és a lengyelországi Wroclawban működnek.

A négy stúdió a jövőben közösen dolgozik majd AAA-s játékokon és kiegészítőkön.

„Három éve szorosan együttműködünk, és teljesen megbízunk bennük. A Digital Scapes nagyon sokat dolgozott a Cyberpunk 2077 elkészítésén, segítette annak fejlesztését és optimalizálta annak különféle funkcióit” – mondta a CD Projekt vezérigazgatója, Paweł Zawodny. „Úgy gondoljuk, hogy a rendkívül tehetséges Digital Scapes csapat tökéletes alapot nyújt egy nagyobb CD Projekt Red Vancouver felépítésére.

A CD Projekt Red Vancouver élén Marcin Chudy áll, aki maga is lengyel-kanadai.

„Ez egy nagyszerű lehetőség a kanadai fejlesztők számára, hogy bekapcsolódjanak a CD Projekt Red hihetetlen munkáiba, és hogy a CD Projekt Red kiaknázza a kanadai tehetségekben és játékkészítőkben rejlő lehetőségeket” – mondta.

A CD Projekt Red Vancouver jelenleg körülbelül 12 alkalmazottal rendelkezik, tagjai korábban olyan játékokon is dolgoztak, mint a Dying Light, a Company of Heroes, a Dead Rising, a Mass Effect vagy a Prototype.

Az utóbbi időszak valóban zűrzavaros volt a CD Projekt Red számára, különösen a rengeteg hibával kiadott Cyberpunk 2077 miatt. A játék megjelenése után jött a káosz, a konzolos verziók játszhatatlansága, a visszatérítés, és a rengeteg peres fenyegetés. Ezen a héten a CD Projekt Red viszont kiadott egy frissítést a játékhoz, amely több mint 500 javítást tartalmaz.

A problémák ellenére a Cyberpunk 2077 egy jelentős játékbemutató volt, melyhez egyébként rengeteg kiegészítőt terveznek. Amellett, hogy a CD Projekt Red átgondolta üzleti terveit, a Cyberpunk 2077 jövője is egyre tisztább előttük.

Nemrég például arról is beszéltek, hogy a Cyberpunk 2077 multiplayer módjával mi lesz. Erről egy későbbi cikkünkben olvashattok.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×