Néhány éve még a 144 Hz-es monitorokért is erős felárat kértek a gyártók. Manapság pedig akár 240 Hz-es monitort is találunk remek áron.

2024.04.02. – Az elmúlt időszakban aranykorukat élik a gamer monitorok. A legutóbbi elemzések, kutatások kimutatták, hogy míg a legtöbb PC komponens komolyan megszenvedte az elmúlt éveket, addig a monitorokat viszik mint a cukrot. Ennek köszönhetően nem csak olcsóbbak lehetnek az egyes példányok, de a technológiai fejlődés is tetten érhető. Néhány éve a 144 Hz számított hatalmas ugrásnak, a 240 Hz-es megjelenítőket pedig arany árban mérték a gyártók. Még 2023 elején is nehéz volt a lélektani 100 ezer forint alatt kifogni ilyen képfrissítésű modelleket, úgy tűnik azonban, hogy ez most megváltozott.

Sokak számára a 240 Hz akár túlzó is lehet első olvasatra, ám aki már ült ilyen monitor előtt, az tudja, hogy még folyamatosabb képet kap az ember. Ráadásul akkor sem kell aggódni, ha nem minden játékban akad ki 240 FPS-en a számláló, hiszen az Nvidia, AMD sőt még az Intel kártyákon is bekapcsolható Freesync technológia összehangolja a monitor képfrissítését az éppen aktuális képkockaszámmal. Az egyik, hazánkban is kapható 240 Hz-es monitor pedig nemhogy a 100 ezres határ alá esett, de majdnem a 80 ezres határt is sikerült elhagynia.

Már 80 ezer forint körül lecsaphatunk a 240 Hz-es monitorra

Samsung G4 240 Hz-es gaming monitor

Samsung G4 240 Hz-es gaming monitor

A Samsung Odyssey G4 mindent tud, amit egy gamer monitornak tudni illik manapság. A panel IPS, mely remek arany középút a gyors TN és a lassúcska VA között. A fényerő kiemelkedően jó kategórián belül, a felbontás pedig a szokásos FullHD. 25 inch képátlón ez még megbocsájtható és teljes mértékben használható, ám a 27-es modellt már érdemes kerülni. A monitor dönthető, állítható, forgatható, így garantáltan személyre szabható a megjelenítő elhelyezkedése az asztalon. A csatlakozók terén sem válogatós a monitor, hiszen DisplayPort és HDMI csatlakozókkal is rendelkezik. A G-Sync/FreeSync támogatás szintén adott, így alacsony FPS esetén is folyamatos lehet a kép.

Jelenleg több bolt kínálatában is a fentebb látható, 82-83 ezer forintos áron találhatjuk meg, >IDE< kattintva a dedikált árukereső weboldalára is eljuthatsz. 

FONTOS: A bejegyzésben szereplő akció a megjelenést megelőző napokban, órákban aktív volt, ám a megjelenést követően már akár perceken, órákon belül is megszűnhet. Előfordulhat azonban, hogy csak ideiglenes készlethiányról beszélhetünk, érdemes lehet később is ránézni a termékek Árukereső felületére. A termékek nevére kattintva a dedikált, árukeresős oldalukra kerülhetsz. 

Ezt láttad már?

Idén is sokan bevették: a legjobb nem csak gamer áprilisi tréfák 2024-ben

×