Néha tényleg nem tudni, hogy április 1-jén mit vehetsz komolyan az interneten, de ezek leugrottak a kijelzőről. Így sikerült megviccelni az internet népét.

Gábor János

2024.04.02. – A magunk részéről nem éreztük fontosnak, hogy április 1-jén kamu hírekkel ugrassunk, mert az ilyesmi nem mindig csapódik le jól. A világban viszont elég sok weboldal és cég érzett késztetést arra, hogy bolondok napján megviccelje az olvasóit vagy vásárlóit. Kérdés, hogy utóbbiak mennyire értékelték, miután például megosztották a teljesen kamu linket, amiért jól kiröhögték az ismerősei. Április bolondjának lenni annyira toxikus közegben, mint amilyenek a közösségi médiumok kommentszekciói, nem mindig hálás dolog, de az alábbi tartalmak esetében ezt a felelősséget tovább passzolták a készítők – és ült a poén!

Élő kődarab házikedvencek – SciShow

Így kell egy semmirevaló terméket is remekül bepromózni, hogy vigyék, mint a cukrot! A SciShow azt állította április 1-jén, vadon élő kőzeteket fogott be háziállatnak. Ahogy a videóban Hank Green, a Decoder alkalmi műsorvezetője mondja, ez egyértelműen áprilisi tréfa, de aztán jön a csavar: bejelenti, hogy a SciShow áruházban előrendelhető a pet rock matricakollekció. Tipikus példája annak, amikor a kampány maga sokkal kreatívabb, mint maga a termék, amit eladni készülnek vele.

Ghostolási alelnök – Tinder

A társkereső oldalakon is legalább annyira idegesítő, mint bármely random chatben, ha ghostolják az embert, vagyis egyik pillanatról a másikra válasz nélkül hagyja a másik fél, soha többé nem válaszolva az üzenetekre. A Tinder áprilisi tréfája egy álláshirdetés volt, amiben „ghostolási alelnököt” keresnek, a jelenség visszaszorítására. Ha-ha.

Nagymama járat – Waymo

Ez a kifejezetten jópofa ötlet az önvezető taxikat üzemeltető Waymoé, ami a sofőr nélküli kocsik közül néhányat úgy rendezett be, mintha egy kötögetni szerető nagymama nappalijába huppannánk. A kedves áprilisi tréfát láthatóan imádják a „meglepett” utasok (nyilván színészek), akik a „Grandma mode-ot” hirdető reklámfilmecskében szerepelnek. A mókás enteriőrt azzal is feldobták, hogy egy idős hölgy hangja figyelmeztet a biztonsági öv becsatolására.

Etető-itató-fésülő-borotváló-masszírozó gamer szék – Razer

A Razer Cthulhu gamer szék a gyártó látványos tréfája, egyben látni benne egy kis görbe tükröt a játékosok felé, akik, ha lehetne, addig se állnának fel a játékból, amíg esznek-isznak-fésülködnek-borotválkoznak és a jó ég tudja még, mint csinálnak. A Razer „megoldotta” a problémát egy nyolckarú gamer székkel, amelynek csápjai „96,9 százalékos eséllyel mindig csak rád figyelnek” és kielégítik az összes igényedet. Ennyire sokoldalú (nem is lenne olyan rossz):

Elden Ring bővítmény – Bandai Bamco

Az Elden Ring: Shadow of the Erdtree-t természetesen DLC-nek hívja a Bandai Namco és majd jön is a nyáron, de addig itt az áprilisi bővítmény. Tényleg bővítik, most mondd, hogy nem:

Cyberpunk 2077, floppy lemezen – CD Projekt Red

Ha valaha is elgondolkodtál rajta, hogy az olyan nagy játékok, mint a Cyberpunk 2077 vajon hány egykori, darabonként 1,44 MB-os floppy lemezen férnének el, íme a válasz, a CD Projekt Red kifejezetten április bolondjai számára megjelent fizikai kiadványán: 97.619. Ja.

Pal♡world! ~More Than Just Pals~ – Pocketpair

A kiadó pikáns kisfilmet dobott össze április 1-re, olyan játékosoknak, akik szeretnék pároztatni az erotikus anime stílussal beoltott Palworld karaktereiket. És tényleg olyan az ötlet, mintha a Palworld meg a Doki Doki Literature Club! nászából született volna:

Pokémon Sleep Champion Tournament – Pokémon

Ezt a versenyt álmodban is behúzod – íme, az első Pokémon világbajnokság, amelyen semmi más dolgod nincs, mint a saját pizsidben bevágni a szunyát, aztán hagyni, hogy világszerte közvetítsék, ahogy húzod a lóbőrt. A reklám készítői akkora királyok voltak, hogy még Matrac Kenny és Párna Chris sztárkommentátorokat is megszerezték a közvetítéshez.

Mocskolj össze mindent – PowerWash Simulator

A legendás takarítójáték – ami valami oknál fogva annyira addiktív, hogy nem lehet abbahagyni – fordított egy nagyot a dolgokon és bejelentette a „mocskolj össze mindent” mode-ot. Ha úgy érzed, hogy az alapos tisztítás után szeretnél inkább szétbarmolni mindent, eljött a te időd:

Újszagú Steam Deck – Valve

Ha szeretnéd, hogy a Steam Decked örökké ugyanolyan „újszagot” árasszon, mint aznap, amikor először kivetted a dobozból, de a konzol ventilátora már elveszítette ezt a lenyűgöző tulajdonságot, megvan a megoldás – a Genki Scent Sentry! A „teljesen komoly” termék a SteamDeck subreddit szerkesztőinek is megtetszett és elég sok pozitív visszajelzést kapott. Tényleg lenne értelme?

Overwatch 2 April Fools’ Patch – Blizzard Entertainment

Szinte már hagyomány, hogy a Blizzard kiad egy teljesen abszurd, teljesen játszható Overwatch 2 patchet április elsejére. Annyira elborult és alapos munka, hogy az kalapemelést érdemel. A patch jóvoltából a karakterek komikus torzításokat kapnak. A Kotaku szerint a főmenü Arcade szekciójában kell keresni, a „Balanced Overwatch” menü alatt. Állati szórakoztató, hiszen a figuráid önmaguk paródiáivá változnak:

 

Ezt is nézd meg:

5 szuper ritka gamer gép, amit szinte ember nem látott még élőben

×