A hírek szerint a horvát játékos Észak-Amerika felé veszi az irányt, hogy ismét korábbi G2-s csapattársa, Zven oldalán játszhasson.

Az elmúlt 5 év igazi aranykorszaknak számít a G2 LoL csapatának történelmében. 2016 és 2020 között az 5 lezajlott Spring Playoffból négyet megnyertek, és az 5 megrendezett Summer Playoffból is ugyanennyit. Az európai mezőny egyeduralkodóivá nőtték ki magukat, ráadásul az utolsó három évben a Worlds-ön is letették névjegyüket. Egy nagydöntő és két elődöntő volt az elmúlt három év mérlege a G2 számára. EU csapattól ritkán látható stabilitás.

Nem meglepő tény, hogy ez a G2 aranykorszak éppen akkor köszöntött a csapatra, amikor Perkz a csapathoz került.

A G2 mindenese Midesként és ADC-ként is letette névjegyét az évek alatt, 2016 óta az egyetlen játékos, aki végig meg tudott ragadni a csapat kezdőjében. Az immár 22 éves horvát sztár képességeit ismerve ez persze nem olyan meglepő, inkább az európai LoL mezőnyben ritka, hogy valaki öt évet ugyanott lehúzzon, ilyen magas szinten. Van tehát miért köszönetet mondania a G2 csapatának most, hogy távozik.

Egy héttel az európai átigazolási szezon előtt indult el a pletyka-vonat, akkor még a fnatic és egy meg nem nevezett észak-amerikai csapat tűnt esélyesnek. Később kiderült, kik is a konkrét kérő, egészen pontosan hat Top csapat is bejelentkezett érte a G2-nál. Perkz vágya azonban a Cloud9 volt. Pár napja pedig robbant a bomba, hogy a játékos szóban már megegyezett a Cloud9 csapatával, Midesként csatlakozik az észak-amerikai együtteshez.

 

A C9 jelenleg a Fudge, Blaber, Zven és Vulcan négyessel készül a következő szezonra, melléjük csatlakozik tehát hamarosan Perkz, aki így ismét korábbi G2-s csapattársa mellett küzdhet. Zven és Perkz körülbelül két szezon húztak le együtt, a szép közös sikereket most már Amerikában írhatják tovább. Amire a C9 csapatának is nagy szüksége lenne, a legutóbbi Worlds-re ugyanis ki se jutottak.

Szerintetek jól döntött Perkz, ezzel a váltással?

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×