Végre vége az egy helyben toporgásnak.

Az utóbbi hetekben izgalomban bőven volt részünk. Többek között az AMD vezérigazgatója, Lisa Su elárulta, hogy még idén készülnek új, felsőkategóriás kártyákkal. Ezt követően fel is tűnt egy ismeretlen kártya, amit egy benchmark erejéig még az RTX 2080 Ti-t is lenyomta. Most pedig az AMD végre hivatalos közleményében is elismerte, hogy érkezik az új generáció.

Az AMD CEO-ja, Lisa Su rántotta le a leplet az új kártyákról:

A jó hír, hogy még 2020-ban megkapjuk az új RDNA 2 alapokon nyugvó vadiúj kártyákat, ezentúl az RDNA 1 architektúra is kap egy vérfrissítést.

Ez azt jelenti, hogy a jelenleg piacon lévő korai RDNA alapú kártyákon is fognak egy kisebb ráncfelvarrást végezni. Valami olyasmire kell számítani, mint a Zenről a Zen+-ra átállás idején, tehát joggal várhatóak az erősebb kártyák és itt nem egy szimpla OC-re kell gondolni. Az RDNA 2-es kártyák pedig már a továbbfejlesztett 7 nm+ alapokon fognak nyugodni.

Lisa Su korábban elárulta, hogy az új felsőkategóriás kártyák már Ray Tracing támogatással is fognak rendelkezni, így akit idáig ennek hiánya tartott vissza az AMD kártyák megvásárlásától, az is nyugodtan ránézhet az új modellekre. Az viszont nem tiszta, hogy az RDNA 1. frissített változata is ugyanúgy megkapja-e a Ray Tracing támogatást.

Hol vagy Nvidia?

Az Nvidia egyelőre csendben vár, viszont attól még, hogy nem szólták el magukat, még nem jelenti azt, hogy ne készülnének új kártyákkal. A népszerű szivárogtatóoldal, a Videocardz értesülései szerint a zöldek még 2020-ban kihozzák az új generációs kártyáikat.

 

Az információ egyenesen az óriáscég partnereitől érkezett. Az AMD esetén a nyáron tartott Computex esetén várható a bejelentés, ami 2020. június 2-án veszi kezdetét. A korábbi pletykák szerint az Nvidia is az év második felére tervezi a Ampere kódnéven futó új generációjának bevezetését, amelyek az előzetes előrejelzések szerint 50%-ot vernek a jelenlegi generációra.

Kíváncsian várjuk az idén érkező új kártyákat!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×