Úgy tűnik végre összeszedi magát az Nvidia.

Másfél éve debütált a Turing, aminek a legnagyobb újítása a jókora teljesítménytöbblet helyett a Ray-tracing lett, amit akárhogy próbált eladni az Nvidia, a játékosoknak nem esett le az álluk.  Nem is csoda, hiszen azóta is csupán pár játékban elérhető a Ray-tracing, ezen kívül pedig túl nagy értelme nem volt RTX-re váltani, hiszen a 10-es széria még mindig remekül megállja a helyét, amin nem tudunk csodálkozni, hiszen az új modellek alig lettek erősebbek.

Ezúttal nagyobb teljesítménynövekedésre számíthatunk / Kép: Techpowerup

Az Nvidia nagy dobása viszont csak most következik, legalábbis ha hihetünk Taipei Times legújabb riportjának. A tajvani lap szerint az Nvidia még idén elkészül a régóta várt „Ampere” szériával, amivel egyúttal gyártástechnológiát is vált a cég, és végre 12 nanométerről átállnak a 7 nanométerre, amivel a teljesítmény is jócskán megugorhat.

Egész pontosan 50 %-os teljesítménytöbbletről számoltak be, mindezen felül pedig a fogyasztást is sikerült a felére csökkenteni.

 

Ez egyébként egyáltalán nem tűnik lehetetlennek, tekintve, hogy a 7 nm-es gyártástechnológiának köszönhetően jóval több tranzisztort tudnak elhelyezni az adott területen. Az új kártyák felépítésén ezúttal is rendkívül sok múlik. Az egyelőre nem tiszta, hogy ez a teljesítménynövekedés mely alkalmazásokban mérhető. Így amennyiben a jövőben is a Ray Tracinget kívánják erőltetni, úgy könnyen lehet, hogy az említett gyorsulást a RT játékok alatt mérték.

A jelenlegi pletykák szerint az Ampere leghamarabb 2020 második félévére várható, szeptember környékére.

Forrás: Taipei Times

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×