Végre megszólalt az AMD a felsőkategóriás videókártyák ügyében.

Már fél éve, hogy az AMD piacra dobta az RX 5700 termékcsaládot, azóta érkeztek új kártyák, de a felső kategóriában továbbra sem találunk egyetlen terméket sem. Ez már csak azért is kellemetlen, mert a legfrissebb pletykák szerint az Nvidia idén már újabb generációval készül, ami a jelenlegi kártyákat bőven felülmúlja.

Az RX 5700 XT jól sikerült, de nem váltotta meg a világot / Kép: PC Mag

Jó hír, hogy az AMD is kint volt a CES 2020-on, ahol bemutatták az RX 5600 XT-t, a következő napokban pedig Lisa Su, a vállalat CEO-ja az újságírók számos kérdésére válaszolt, többek között elárulta azt is, hogy készülnek-e felsőkategóriás grafikus kártyával:

(nevet) „Tudom, hogy a Redditen már nagyon várják a felsőkategóriás Navit! Igen, számíthattok rá, hogy előállunk egy felső kategóriás Navival. A videókártya piac – főként a felsőkategória – rendkívül fontos számunkra.  Szóval igen, számíthattok rá, mindezt mondom úgy, hogy általában nem szoktam kommentárt fűzni a még be nem jelentett termékek mellé.”

Sokan, – többek között az Nvidia CEO-ja – előszeretettel mutogatnak az AMD-re, hogy még mindig nem tudtak előrukkolni natív Ray Tracing képességgel rendelkező videókártyával. Lisa Su viszont elárulta azt is, hogy egyáltalán nem arról van szó, hogy félredobták a projektet, ugyanis szerintük is fontos a Ray Tracing, épp ezért folyamatosan dolgoznak azon, hogy a lehető legjobb módon adaptálják a termékeikbe.

„Számíthattok rá, hogy a 2020-ban megjelenő termékeink már Ray Tracing képesek lesznek. Mind a grafikuskártyák, mind pedig a konzolokba érkező chipek tartalmazni fogják a Ray Tracing technológiát”

Reméljük a fentebbi ígéretek minél előbb teljesülnek és végre ezzel kezdetét veheti az árverseny. Az Nvidia felsőkategóriás egyeduralkodása ugyanis nem túl kedvező a vásárlók számára, épp a vetélytárs hiánya miatt adhatják az RTX 2080 Ti-okat 400 ezer forintos árcédula felett.

Forrás: Anandtech

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×