Hamarabb jöhet az AMD új kártyája, mint vártuk?

Alaposan megbolygatta a gamer közösséget az OpenVR benchmark toplistájában feltűnő új kihívó, ami egy csapásra maga mögé utasította az Nvidia legerősebb kártyáját, az RTX 2080 Ti-t. Az adatbázisban ugyanis feltűnt egy titokzatos AMD Radeon kártya, amely típusát a tesztprogram sem ismerte fel, ami nem csoda, hiszen az AMD jelenleg piacon lévő modelljeinek teljesítménye elég messze áll az RTX 2080 Ti-étól.

Új király érkezett

Szinte biztos, hogy egy új felsőkategóriás tesztpéldányt eresztettek rá a benchmarkra, erről a processzor típusa is árulkodik, ami egy Engineering Sample, azaz egy fejlesztői tesztpéldány, amit újkorában szinte lehetetlen a használtpiacról beszerezni.

Az új kártya nem mellesleg nemcsak, épp elverte az Nvidia csúcskártyáját, hanem egy jelentős 17%-kal előzte meg vetélytársát.

Persze ez csupán egyetlen teszt, nem lehet elmondani, hogy mindenhol ennyit ver az RTX 2080 Ti-ra az AMD új kártyája, ettől függetlenül van okunk bizakodni.

Ezek hatására egyből elindultak a találgatások, sokak szerint egy dupla GPU-s megoldásról lehet szó, míg mások szerint mindezt egyetlen felsőkategóriás GPU-val érték el, elvégre ott van náluk a 7 nm-es gyártástechnológiai előny. Az viszont szint biztos, hogy nem véletlenül most tűnt fel az új kártya, miután az AMD CEO-ja, Lisa Su elismerte a felsőkategóriás kártyák érkezését.

Remélhetőleg egy egy GPU-s kártyáról van szó, úgy az új RX ára nem feltétlenül lesz teljesen elszállva. Az biztos, hogy ez lejjebb tornázhatja az RTX 2080 Ti mesterségesen fenntartott árát, hiszen a gyártók több, mint 400 ezer forintot kérnek ezekért a kártyákért.

Forrás: Tweaktown

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×