A Valve fejlesztői a Majort követően sem pihennek egy percet sem. A Counter-Strike 2 frissítése azonban ismét nem várt hibákat hozott magával.

2024.04.04. – Március 31-én ért véget a Counter-Strike 2 első, hivatalos eseménye, a Major. Koppenhága adott otthont az összecsapásoknak, a nézők kifejezetten izgalmas meccseket követhettek akár élőben, akár a streaming platformokon. Nem volt teljesen zökkenőmentes az esemény, hiszen in-game hibák és tüntetők is megzavarták a játékosokat. Ennek ellenére a korábbi jóslatokkal ellentétben kifejezetten gördülékenyen lezajlott a közel két hétig tartó küzdelem. A Counter-Strike 2 fejlesztői nem is pihentek sokat, már április első napjaiban publikáltak egy meglehetősen érdekes frissítést.

A Valve az április harmadikán kiadott frissítésben kifejezetten szűkszavúan nyilatkozott. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a megvásárolt, cserélt Counter-Strike 2 tárgyakat 10 napig nem láthatja majd senki a játékosok raktárában. Azóta kiderült, hogy API kulcs használatával valamennyire kikerülhető a korlátozás, így a legtöbb Counter-Strike 2 skinnel kapcsolatos oldal már helyre tudott állni. A közösség nem teljesen érti jelenleg, hogy mi ellen véd ez az extra védelmi vonal, talán az elkövetkezendő hetekben kitisztul majd a kép. Április harmadikán este aztán érkezett még egy frissítés, mely látszólag többet ártott, mint amennyit segített.

Kevés FPS-ed lett Counter-Strike 2-ben? Nem biztos, hogy nálad van a hiba.

 


A frissítés látszólag egy graffitivel kapcsolatos hibát javított, ideiglenesen kivették a fejlesztők az egyik lehetőséget a menüből. Úgy tűnik azonban, hogy a játékmotorhoz is hozzányúlhattak valamilyen szinten, egyre több panasz érkezett a játékosoktól a közösségi oldalakon.

After today’s update my frames feels like 50-60.
byu/Nightwa1ker666 inGlobalOffensive

A legtöbb játékos arról számolt be, hogy bár az FPS számláló látszólag megfelelő értéket mutat, a játék mégis akadozósnak, „lag”-osnak tűnik. A kommentekben ezt többen is megerősítették, ráadásul az is kiderült, hogy akár high-end gépek esetében is jelentkezhet a probléma. Nem ez lenne az első ilyen eset, ám nagy eséllyel a Counter-Strike 2 fejlesztői már dolgoznak a hiba megoldásán. Nem ártott tisztázni azonban, hogy mások is ilyen jellegű gondokkal küzdenek, hiszen sokan azt hitték, hogy a saját számítógépük kezdi beadni az unalmast.

Ezt láttad már?

8 szanaszét cenzúrázott, mégis isteni videojáték az elmúlt 20 évből

×