Le kellett állítani a PGL eseményét, mert féltették a versenyzők biztonságát a színpadra rohanó emberek miatt. A trófeát is leverték a dulakodásban.

Gábor János

2024.03.30. – Két férfi futott fel a színpadra a G2 Esports vs. MOUZ negyeddöntő alatt a PGL Copenhagen CS2 Majoron. A Dániában rendezett bajnokság fontos mérkőzését félbe kellett szakítani a dulakodás miatt, ami közben az elnyerhető trófeát is ledöntötték. Utóbbi félig-meddig a biztonsági őrök sara, de aligha fogja bárki is számonkérni őket, mert a rendzavarást mindenképpen meg kellett állítaniuk – és hát, így sikerült…

A videót jobban megnézve: mintha nem több, csak egy rendbontót látnánk, mert a mögötte rohanó, majd őt szorosan átkaroló (lefogó?) ember az öltözéke alapján inkább biztonsági őrnek tűnik, aki a kifutó végéből követhette a közönség soraiból felugró, piros kapucnis férfit. Az esemény biztonsági személyzete mindenesetre elkapta a láthatóan nem ellenkező fickót, ledöntötték a lábáról, és eközben feldőlt a trófeát tartó talapzat. A CS2 negyeddöntő félbeszakadt, a játékosokat a biztonság kedvéért lekísérték a színpadról, aztán kb. 20 perc szünet után visszatérhettek.

Tiltakozó akció volt

A beszámolók (pl. a Dot Esporton és a HLTV-n) kettő vagy több rendzavarót jelölnek meg, szóval maradjunk a többesszámnál, már csak azért is, mert az akcióért az X-en felelősséget vállaló CSGOEmpire esportfogadó oldal is több emberről ír. Az oldal percekkel az incidens előtt blogbejegyzést is közzé tett, „The War We Wage” címmel. Ebben az azt állítják, hogy a G2 csapat és egy másik fogadó oldal, a CSGORoll „csalárd együttműködése” ellen tiltakoznak, mivel azok „közvetlen bűnrészesek abban, hogy csalások áldozatai dollármilliókat veszítenek”. Mint írják: a G2-nek azonnal fel kellene mondania a csaló kaszinók népszerűsítését, mert azok csak „leszívják a felhasználók egyenlegét és Ponzi-séma játékot folytatnak”. Utóbbi jelentése, röviden: egyfajta pilótajáték, amiben a korábban pénzt adó fogadókat az újonnan érkező fogadók pénzéből fizetik ki, egészen addig ismételve ezt, amíg a rendszer maga össze nem omlik.

A CSGOEmpire nem csak az X-en vádolta Ponzi-csalással a G2-t szponzoráló CSGORollt

– a CS2 Major koppenhágai helyszínén szórólapokat is osztogattak a közönségnek a tiltakozás jegyében. A kisöpiraton arra szólították fel G2 vezetését, hogy mondja fel a partnerséget, aztán mondjon le a posztjáról.

Emlékeztetőül: a CSGORoll 2023 májusában lépett partnerségre a G2-vel, ám a dealt ünneplő reklámvideóban a híres CS2 játékos Ilya „m0NESY” Osipov is feltűnik, egy stilizált kaszinókörnyezetben. Ezzel az volt a baj, hogy a srác éppen csak betöltötte a 18. életévét, de gondot okozott a CSGORoll ellen előkerült másik vád is, az, hogy szabályozatlan szerencsejátékot kínál a CS:GO skinekkel. A G2 néhány hónappal később csendben, magyarázat nélkül törölte a CSGORollt a partnerei listájáról – állítja a HLTV, de a csapat weboldalán még mindig ott van a botrányba keveredett szerencsejáték-oldal – ezért tiltakozhatott ellenük a konkurencia a rendezvény megzavarásával. Ami ettől még aligha a legjobb módszer az igazuk bizonyítására. Sőt.

Ezt láttad már?

Ilyen GAMER PC-t építhetsz most 280 ezer forintból

×