A tinyBuild valóban egy olyan túlélőjátékot fejleszt, aminek főszereplői harcra kiképzett kacsák. Ne aggódj, a Duckside tényleg készül.

2024.04.02. – Nem is olyan rég még azért voltam megőrülve, mert kiderült, hogy tényleg készül egy játék, amiben egy mókussal lehetünk, aki fegyverekkel lövöldöz. Ezzel szemben a tinyBuild úgy gondolta, sokkal jobb lenne, ha inkább kacsákat irányítanánk, amik lövöldöznek, de ez inkább legyen egy túlélőjáték. Mivel ezt a játékot április 1-jén jelentették be, sokan hitték, hogy csak áprilisi tréfa. Mindenkit megnyugtatunk, a Duckside komoly.

Kiképzett harci kacsák

Szóval a tinyBuild úgy gondolta, fokozzuk a poént azzal, hogy a kacsák nem csak fegyvereket kapnak, de az egésznek legyen egy túlélő hangulata. Szerencsére a játék tényleg létezik, és a Steam oldalán megjelent előzetes azt is megmutatja, hogy mekkora poén lesz. A Duckside a szokásos túlélőjátékok funkciót is tartalmazza, mint a nyersanyaggyűjtés, a crafting és a bázisépítés, persze jó kis coop, multiplayer környezetben. Szóval együtt tolhatjuk a haverral, és mindenki ellen, mivel PvP is van. Ebben a játékban egy kacsa vagy, precíziós repülésvezérlővel, egy 50 játékosnak kialakított szerveren.

Vicces, de nem vicc

A fejlesztők szerint ez egy olyan túlélőjáték, mint a DayZ vagy a Rust, csak éppen mindenki kacsa. A Duckside persze nem csak a túlélésről szól, hanem arról is, hogy kacsaként gondolkozzunk. Hogy milyen kacsának lenni. Érezni kell a fegyverek hideg acélját a tollainkon. Na meg a lelki békét, amikor egy hosszú nap után lefekszel egy olyan házban, amit egy halott fickó szemetéből építettél. Bár az emberek – vagy „a tollatlanok”, ahogy a kacsák nevezik őket – az igazi ellenség, a tinyBuild elárulta, hogy a játékosok PVP-ben is szembe kerülhetnek egymással. A legaljasabb kacsák közül néhányan akár úgy is dönthetnek, hogy más játékosok bázisát támadják meg, vagy vándorlás közben lesből támadnak rájuk. A Duckside megjelenési dátumáról még nincs hivatalos infó, de a nyílt bétájára már lehet jelentkezni a Steamen.

Ezt láttad már?

Szex, idegen paraziták és Semmelweis doktor – Bődületes áprilisi film és sorozatkínálat a Netflixen

×