Bitang erős áprilisi kínálattal készül a tavaszi jó időre a Netflix.


Bódi Dániel

2024.04.01. – Nem mintha eddig lehetett volna okunk a panaszra, de úgy tűnik a Netflixnél kiheverték a tavasz eleji fáradtságot, áprilisban ugyanis bődületes film és sorozatfelhozatallal készülnek az előfizetők számára. És cseppet sem a bolondot járatják velünk, ezt nyomatékosító a hónapot rögtön két legendás klasszikus szériával: a Szex és New York és a Sherlock összessel nyitják, amihez még hozzácsapták a Black Mirror-epizódnak is beillő AI-horror Ex Machinát, valamint a máig legjobb első John Wick mozit.

Néhány napra rá pedig az utóbbi idők egyik legjobb magyar filmje, a Semmelweis is felkerül a tartalomtárba.

De itt még nincs megállás! Áprilisban érkezik az Emmy-gála egyik legnagyobb esélyese, az Andrew Scott főszereplésében készült Ripley című pszichológiai thriller minisorozat, ami Patricia Highsmith népszerű könyvét, a The Talented MrRipley-t dolgozza fel. Ha a cím ismerősen cseng, az nem a véletlen műve: 1999-ben már készült belőle egy Matt Demon-féle remek adaptáció, amit a legtöbben eredeti címén A tehetséges Mr. Ripley-ként ismerhetnek. A sorozat azonban egy kicsit más lesz, ami mind fekete-fehér látványában, mind pedig pszichológiai mélységében is újat fog mutatni, jóval hűbb lesz az alapanyaghoz.

Misztikus sorozatokból is akad dögivel, hármat viszont mindenképp ki kell emelni. Akik például imádják az elborult koreai sci-fi thriller-horror vonulatot máris dörzsölhetik a tenyerüket, kapásból kettőt is kapnak: a japán író Kōtarō Isaka The Fool At the End of the World című művén alapuló disztópikus apokalipszisváró Búcsú a Földtől, ami egy közelgő és biztosra vehető meteor-becsapódás miatt káoszba forduló társadalmat mutatja be egy diákjaiért aggódó tanárnő szemén keresztül.

A másik pedig a Hitoshi Iwaaki azonos című rendkívül elismert és rangos díjakkal jutalmazott mangaklasszikusából (nem az animéből) készült A paraziták: A szürkeség első évada, amiben egy emberiséget megfertőző, az emberek testét elorzó idegen paraziták invázióját láthatjuk nagyon erős, túlzás nélkül John Carpenter The Thingjét idéző testhorrorba csomagolva.

A harmadik misztikus, vagy inkább okkult sorozat a Halott Fiúk Nyomozóiroda bemutatkozó évada, ami egészen konkrétan a The Sandman spin-offja lesz. A történet olyan fiatalok furcsa sztoriját meséli el, akik úgy döntöttek nem kérnek a túlvilágból, helyette inkább a Földön maradnak különféle megmagyarázhatatlan bűnügyeket megoldani. A nyolcrészes sorozatot egyébkén nagyon régóta készítik-forgatják: eredetileg az HBO rendelte be a Maxra még 2021-ben, de James Gunn érkezésével inkább – a Szex és New Yorkhoz hasonlóan – átpasszolták a Netflixnek, aminek pont kapóra is jöttek a halott fiúk, akiket így beépíthetnek a The Sandman-univerzumba.

De mindezeken túl is bőséggel lesz mit elindítani a Netflix kínálatából áprilisban, melyeket egy folyamatosan (minden hétfőn) frissülő listába szedtünk. A film és sorozatcímekre bökve pedig azonnal a Netflix-adaplapjukon találod magad, így szupergyorsan listára rakhatod azt, ami szimpatikus.

ÁPRILIS 1.

ÁPRILIS 2.

ÁPRILIS 3. 

ÁPRILIS 4.

ÁPRILIS 5. 

ÁPRILIS 7.

ÁPRILIS 8.

ÁPRILIS 9.

ÁPRILIS 10.

ÁPRILIS 11. 

ÁPRILIS 12. 

ÁPRILIS 14.

ÁPRILIS 16.

ÁPRILIS 17. 

ÁPRILIS 18. 

ÁPRILIS 19.

ÁPRILIS 22.

ÁPRILIS 23.

ÁPRILIS 24.

ÁPRILIS 25.

ÁPRILIS 26.

ÁPRILIS 29.

ÁPRILIS 30. 

Ezt is olvasd el:

30 év alatt miért nem készült film vagy sorozat a világ legjobb képregényéből?

×