A GTA 6 még megjelenése még mindig nagyon messze lehet, mégis vannak olyanok, akik a játék reményében letöltik a „programot” a netről. Nem érdemes.

2024.04.02. – Nem sokkal azután, hogy a Rockstar hivatalosan is bejelentette a GTA 6 megjelenését, máris megőrült a világ. Mivel a játékot milliók várják, teljesen érthető, hogy a hype miatt beindultak a csalók is, kihasználva a hatalmas vágyat a játékra. Már napokkal a bejelentés után megjelentek olyan oldalak, melyek lehetőséget kínáltak a még meg sem jelent játék letöltésére. Természetesen, aki letöltötte ezeket a programokat, szép kis vírust, illetve adathalász malware-t kapott a gépére, telefonjára.

Friss hírek szerint a Mac felhasználók sincsenek biztonságban. A Moonlock biztonsági kutatói nemrég fedezték fel, hogy új, videojátéknak álcázott kártevő terjed az interneten, ami kifejezetten a Mac eszközökről szeretne jelszavakat lopni. A kártevő olyan szoftver, amit kifejezetten arra terveztek, hogy jelszavakat és más érzékeny információkat lopjon a Mac gépekről.

GTA 6-nak álcázza magát

A kutatók szerint a program olyan népszerű alkalmazásnak adja ki magát, mint a Notion vagy a GTA 6. Természetesen becsapják a felhasználókat, akik azt remélik, idő előtt játszhatnak a Rockstar legújabb játékával.

„Ártalmatlan fájlnak álcázva magát telepítésre csábítja a felhasználót, majd megkerüli a biztonsági funkciókat. A Gatekeeper normál esetben megakadályozza a nem hitelesített alkalmazások futtatását, de a kártevő kihasználja a felhasználó felülbírálatát” – írják a Moonlock kutatói. Természetesen az eredmény az, hogy a Mac gépekről szépen elkezdi leszívni az olyan adatokat, mint a cookie-k, a böngészési előzmények, bejelentkezési adatok a népszerű webböngészőkből, például a Chrome, Firefox, Brave, Edge, Opera és OperaGX.

Mivel a GTA 6 még nem jelent meg egyetlen platformon sem, ne higgyétek el egyetlen oldalnak sem, hogy megkapjátok a játékot idő előtt. A GTA 6 megjelenésére még minimum 2025-ig, de az is lehet, hogy 2026-ig várni kell.

Ezt láttad már?

Szex, idegen paraziták és Semmelweis doktor – Bődületes áprilisi film és sorozatkínálat a Netflixen

×