A Valve kísérletezik egy külön kapcsolóval, mely a CS2 játékosok árnyékait befolyásolja. Jelenleg azonban csak egy fájl módosításával aknázható ki az előny.

2024.03.03. – A Counter-Strike 2 „véglegesnek” szánt verziója 2023 szeptemberének végén debütált. Azóta a Valve fejlesztői megállíthatatlanul dolgoznak a játékon. A kezdeti időszakban szinte minden héten érkezett frissítés, ám a januári csend sokakat aggódással töltött el. Szerencsére február elején egy combos frissítés keretein belül jelezte a cég, hogy egyáltalán nem állt meg a Counter-Strike 2 fejlesztése, csupán az ünnepi időszaknak volt köszönhető a kiesés. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy február végén érkezett egy újabb javítócsomag, mely több, régi idegesítő hibára is megoldást nyújtott.

A csalókérdés mellett a legnagyobb problémát továbbra is a játék teljesítménye okozza. A játékosok igyekeznek minél több FPS-t kisajtolni a Counter-Strike 2-ből. A megnövekedett gépigénynek köszönhetően gyengébb gépeken ez akár a 144 FPS határ megugrásáról is szólhat. Papíron remekül hangzik tehát, hogy minden beállítást „Low” csúszkára rakunk, ám ez sokszor hátránnyal is járhat. A legészrevehetőbb ezek közül az árnyékokkal kapcsolatos beállítások eltérése lehet. Magas beállításokon az ellenfelek árnyéka extra információt árulhat el, míg alacsony beállítások esetén hátrányba kerülhetnek a játékosok ennek hiánya miatt.

Így láthatod a Counter-Strike 2 ellenfelek árnyékát alacsony beállítások mellett is

A Counter-Strike 2 fejlesztői létrehoztak egy beállítást, mely külön is vezérelhetőek az árnyékok, ám a játék menüjébe ez még nem került be. Szerencsére manuálisan pillanatok alatt átállítható. Már 2023 novemberében is létezett a megoldás, ám március első napjaiban lett csak igazán felkapva:

  • Állítsd át az árnyékokat Low /Alacsony beállításra Counter-Strike 2-ben
  • Keresd meg a Steam mappáját a gépeden, majd az alábbi útvonalon haladj tovább:\userdata\<id>\730\local\cfg\cs2_video.txt – Alapértelmezetten a C:\Program Files (x86)\Steam lesz a kiindulási pontod
  • Nyisd meg a fájlt, majd a „setting.lb_enable_shadow_casting” sor értékét írd át „1”-re, valahogy így:
Ezt a sort kell keresned a Counter-Strike 2 mappájában

Ezt a sort kell keresned a Counter-Strike 2 megfelelő fájlában

Ezt követően már csak élvezni kell az immáron LOW beállítások mellett is felbukkanó játékos árnyékokat. A minőségük nem lesz a legjobb, ám így is remek előnnyel kecsegtetnek. Az ilyen jellegű beállítások nem jelentenek semmilyen veszélyt VAC tiltás szempontjából, ám ennek ellenére saját felelősségre érdemes módosítani ezeket.

Ezt láttad már?

Ezért videojátékozol hajnalokig akkor is, ha már hulla fáradt vagy

 

×