Szerencsére volt tűzfal az illető számítógépén, aki majdnem komoly vírusokat telepített a gépére, egy tölteni kívánt USB-s vibrátor miatt.

2024.03.02. – Kizárólag a számítógéptulajdonosok figyelmeztetése és elővigyázatosság miatt foglalkozunk azzal a történettel, ami szerint igen nagy gondot is okozhatott volna, ha nincs egy kiváló tűzfal azon a PC-n, amire nemrég egy USB-vibrátort csatlakoztattak. Történt ugyanis, hogy a Malwarebytes szoftver egy igen érdekes esetet osztott meg a nagyvilággal a blogjában.

Úgy tűnik, hogy amikor valaki egy vibrátort (igen, egy szexuális segédeszközt) csatlakoztatott a PC-jéhez, azért hogy feltöltse, a Malwarebytes Premium vírusírtó máris figyelmeztetést küldött. A szoftver szerencsére megakadályozta, hogy az USB-porton keresztül próbálják megfertőzni a számítógépet. A Sexology Pussy Power 8-Function Rechargeable Bullet Vibratort (ilyen hosszú neve van) a Spencer nevű gyártó forgalmazza, amit most valami Lumma nevű dologgal fertőztek meg. Ez kriptopénzekkel, böngészőbővítményekkel, kétfaktoros hitelesítéssel és egyebekkel kapcsolatos információkat lop el. A Malwarebytes megerősítette, hogy a Lumma gyakran kerül rá e-mailekre, és bár ritka, hogy USB-n keresztül fertőz, de nem ismeretlen a jelenség.

Vigyázni kell?

Amikor a Malwarebytes átnézte a vibrátor memóriáját, egy sor XML-fájlt és egy Microsoft Software Installer fájlt találtak, amik mind fertőzöttek voltak. A Spencer az ügy kapcsán vizsgálatot indított, bár az említett modellt jelenleg náluk nem lehet kapni. Érdekes módon azonban cég szerint a készülék nem képes adatokat továbbítani, csak töltésre használható az USB.

Mit tehetünk?

Természetesen nem csak egy ilyenen, de bármilyen USB-vel tölthető eszközön lehetnek különböző vírusok és adathalász programok, szóval nem árt óvatosnak lenni. Az egyik, amit ilyen esetekben tenni lehet, hogy nem számítógéppel töltöd az ilyen holmit, hanem hagyományosan bedugod a konnektorba. Ha ez nem lenne jó megoldás, lehet már kapni USB-óvszert. Na, nem kell rosszra gondolni. Ez egy kis USB-cucc, ami megakadályozza az adatátvitelt, blokkol mindent, és csak áramot ad a töltendő eszköznek. Ilyeneket bárhonnan lehet már rendelni.

Ezt láttad már?

Így néznének ki a kedvenc sorozataink, ha 1930-ban készültek volna

×