Egy művész elképzelte, hogy milyenek lennének a legkedvesebb filmes és sorozatos karaktereink, ha az 1920-as és 30-as években rajzfilmként léteztek volna.


Bódi Dániel

2022. 08. 16. – Kev Craven egy roppant tehetséges művész, aki saját elmondása szerint egy 1930-as évekből 2022-be utazott, majd itt rekedt animátorkodni. A csodálatos műveit nézegetve efelől kétségünk sem nagyon lehet, Kev ugyanis az 1920-as és 30-as évek rajzfilmes stílusát vegyíti nagyszerűen a modern popkultúra legismertebb alakjaival.

Ennél is konkrétabban művészünk fogja az ismertebb filmeket, sorozatokat, néha játékokat, majd elképzeli és megalkotja azok 100 évvel ezelőtti verzióját. A videojátékok világában ismerősen mozgó személyek számára ez az animációs stílus a Cuphead című játékból lehet ismerős, de a néhány évvel ezelőtt újraindított Mickey egér rajzfilmsorozat is hasonló ábrázolásmódot követ, valamint hamarosan érkezik egy másik játék is – meglepő módon egy FPS, a Mouse, ami szintén a ‘rubber hose’ műfajt vette alapul a látványvilágához.

Igaz, a korabeli rajzfilmeket jóval nehezebb volt elkészíteni, mint manapság, hiszen akkor minden egyes animációs fázist, azaz mozgást/képkockát külön meg kellett rajzolni. Ezt aztán lefotózták, majd gyors egymásutánban lejátszották, dióhéjban így születtek meg a rajzolt filmek. Ennek volt az egyik legnagyobb mívelője Walt Disney is, így egy kicsit az ő alkotásait is megidézik Kev rajzai.

Stranger Things:

Afro Samurai

Better Call Saul – Saul

DC:

Marvel:

Darth Vader

A maszk

He-Man

Freakazoid

Son Goku

Toy Story

Steven Universe

Gravity Falls

Gumball csodálatos világa

Kalandra Fel – Finn és Jake

Pokémon – Ash és Pikachu

Rick és Morty

Tini Nindzsa Teknőcök

Pindúr Pandúrok

Boci és Pipi

Dexter laboratóriuma

Parkműsor

Scooby Doo

Johnny Bravo

Spongyabob Kockanadrág

A Flintstones család – Frédi

Family Guy – Peter Griffin

One Piece – Monkey D. Luffy

Bart Simpson

Transformers – Optimus Prime

Futurama – Bender

Twin Peaks

Breaking Bad

Ha tetszettek Kev művei, akkor mindenképpen kövesd őt be Instagramon, TikTokon, illetve Twitteren, így biztosan nem fogsz lemaradni az újabb csodáiról! Sőt, még azt is megnézheted, hogyan készülnek a fenti csodák.

Na és a magyar művész legófotóit láttad már?

Egy magyar művész Legóból alkotja újra a kedvenc filmjeink ikonikus jeleneteit

×