Az MSI Afterburner népszerűsége hosszú évekig megingathatatlan volt, ám egyre nagyobb teret kér magának a HWInfo is az elmúlt időszakban.

2024.02.28. – Manapság a PC-s játékosok és felhasználók a gépük minden egyes komponensét szeretik monitorozni. Míg régen be kellett érni három-négy adattal, manapság szenzorokból többet találunk az alaplapokon, mint processzormagokból. Ez nem feltétlenül rossz, hiszen így pillanatok alatt kiderülhet egy-egy túlmelegedési probléma vagy épp oda nem illő viselkedés. A felhasználók erre több alkalmazást is használhatnak, ám az MSI Afterburner és a HWInfo a két ajánlott és nem utolsó sorban teljesen ingyenes program ezekre a feladatokra.

A játék közbeni adatok, azaz az OSD

A játék közbeni adatok, azaz az OSD

A HWInfo fejlődött többet az elmúlt években, hiszen volt, hogy az Afterburner fejlesztése hosszú hónapokra is megállt. Ennek köszönhetően egyre több felhasználó a frissebb, támogatottabb alternatíva felé fordult, otthagyva a korábban megingathatatlan Afterburnert. Volt azonban egy olyan funkció, melyben még mindig erősebb volt az MSI segédprogramja. Ez pedig nem volt más, mint az OSD felület. Az OSD az On-Screen display rövidítése. Ez gyakorlatilag az a felület, átfedés, mely játékok esetében is aktív tud maradni. Ennek köszönhetően nem kell külön ablakokban keresnünk az egyes értékeket, hanem valós időben leolvashatjuk játszadozás közben is.

A HWInfo itt is leküzdte a hátrányát, immáron gond nélkül elérhető az OSD felület

HWINFO OSD

Korábban is lehetséges volt a HWInfo adatok kiaratása, ám ez éppen egy fokkal bonyolultabb volt, mint amit az átlag felhasználó még elviselne. A február 28-án megjelent változat azonban már beépített, egy kattintással aktiválható OSD beállítással rendelkezik, nem kell bajlódni a RivaTuner Statistics Server különálló telepítésével. A Portable felhasználóknak érdemes lehet átállni a telepítős változatra, hiszen csak ebben az esetben tudja garantálni a fejlesztői csapat a gondtalan működést. Az alábbi fejlesztéseket kapta még a program az OSD lehetőségen túl:

  • Megszűnt a Windows XP támogatás
  • Asus NUC eszközök esetében pontosabb mérések érhetőek el
  • NVMe meghajtók esetében is javult a pontosság
  • ASUS TUF Gaming Z790-PRO WIFI alaplap esetében sem találkozunk már fals értékekkel

A HWInfo alap változata továbbra is ingyenes, az éppen aktuális, legfrissebb változatokat >IDE< kattintva töltheted le.

Ezt láttad már?

Zaklatás a skinek miatt: újfajta bullying a free-to-play játékokban

×