A GameScent mesterséges intelligencia segítségével illatokat bocsát ki, hogy érezd, amit a játék közben tapasztalnod kell, legyen robbanás, vagy bármi.

2024.02.28. – Természetesen sokan próbálkoztak már azzal, hogy létrehozzanak valamilyen rendszert, amivel a filmekben, videojátékokban tapasztalható szagokat a valós világban is érzékelni tudjuk. Ezzel próbálkozik az új GameScent nevű gépezet is, ami mesterséges intelligenciával működő illatkibocsátó rendszert kapott, amit arra terveztek, hogy még magával ragadóbbá tegye a játékosok világát.

Játék közben minden játékbeli eseményt szagokkal tesz még „elragadóbbá”.

Hogyan?

Az új GameScent AI eszköz minden PC-vel és konzollal kompatibilis, és automatikusan, valós játék közben közvetlenül bocsát ki illatokat, „anélkül, hogy bármilyen speciális játékfejlesztésre lenne szükség„. A játékfejlesztőknek semmit sem kell külön csinálniuk ahhoz, hogy a GameScent működjön a játékkal. A kis gépezet szabadalma szerint folyamatosan hangot rögzít és elemez, amit az AI feldolgoz, hogy a képernyőn zajló akciónak megfelelő illatokat bocsásson ki. Használhatod PC-vel, játékkonzollal, tévével, vagy akár VR headsettel.

„Szívd be a csata füstös illatát, a sebesség felpezsdítő vagy az erdő nyugtató illatát, mindezt a kényelmes székedből” – olvasható a leírásban. A GameScent a következő illatokat pumpálja a játék vagy a videók közben:

  • Fegyverlövés
  • Robbanás
  • Versenyzés
  • Tiszta levegő: semlegesíti a helyiségben lévő illatokat.
  • Vihar
  • Erdő

 

Persze a dolog nem hangzik rosszul, de ilyenkor mindig az a kérdésem, hogy miért jó ez? Mármint persze némely illat valószínűleg nagyon jó, de nem biztos, hogy játék közben érezni akarom így is, ami ott történik. A The Last of Us rothadó hulláinak illatát nem akarom érezni. Mondjuk, ha valaki szeret játék közben szellenteni, neki jó kis légfrissítő lehet, különösen a vihar illata. Ahhoz viszont lehet, hogy egy picit drága. A készülék már megvásárolható az Amazonon, mindössze 149,99 dollárért, ami olyan 54 ezer forint. Ki kéne próbálni!

Ezt láttad már?

Hihetetlen, de ezzel a 15 kult-klasszikus játékkal teljesen ingyen játszhatsz

×