Friss feltételezések szerint a következő Battlefield játék egy ingyenesen játszható Battle Royale móddal érkezhet, aminek a célja a Warzone megdöntése.

2024.02.28. – Nagyon úgy fest, hogy az Electronic Arts a Battlefield 2042 hatalmas bukása után nem szeretné feladni a franchise-t. Sőt, azt tervezik, hogy a következő játék megfelelő és erős konkurenciája lesz a Call of Duty játékoknak, és ha minden igaz, a Warzone-t is célba veszik. Bár a Battlefieldnek már van saját Battle Royale játéka, a Firestorm játékmód formájában, de ahhoz a játékosoknak rendelkezniük kell az BF5 alapjátékkal, ami eléggé visszavetette az emberek széles körű bevonzását.

Ami azt illeti, a Battlefield nehéz éveken van túl. A BF 2042 megjelenése enyhén szólva is nagyon rosszul sült el,  a DICE stúdiónak rengeteg negatív visszhanggal kellett szembenéznie. Sokak szerint a 2042 a legrosszabb játék lett a sorozatban. Ennek ellenére dicséretes, hogy a DICE folytatta a Battlefield 2042 frissítését, nem hagyták magára, és próbálták menteni a menthetőt. Mára a játék persze sokkal jobb állapotban van, és remélhetőleg a következő próbálkozás már ennél jóval ütősebb lesz.

Jön a BF BR?

Az Insider Gaming szerint Tom Henderson bennfentes azt állítja, hogy a következő Battlefieldhez egy ingyenesen játszható Battle Royale mód is jár majd, aminek világa valamikor 2025-2030 körül játszódik. Henderson szerint a játékmódot a Ripple Effect (korábbi nevén DICE LA) veszi gondozásba, és a battle royale-hoz pedig nem kell majd megvenni az alapjátékot. Gyakorlatilag ugyanúgy le lehet tölteni ingyen, mint a Warzone-t. Nem kell hozzá a Modern Warfare-t megvenni. Sőt: a tervek szerint a játék már idén megjelenhet, de Henderson szerint ez átcsúszhat 2025-re. Sokan úgy gondolják, hogy az EA jobban tenné, ha idén már nem adna ki BF játékot.

Igaz lenne?

Persze ez egyelőre csak pletyka, szóval nem lehet biztosra venni, hogy valóban készül egy ingyenes BR játék. Ha viszont igen, akkor egyértelmű, hogy az EA a Warzone számára szeretne konkurenciát teremteni. Amúgy kétségtelen, hogy a Battlefield és a Battle Royale műfaj tökéletes párosításnak tűnik. Az viszont biztos, hogy a Battlefield több éves lemaradásban olyan battle royale címekhez képest, mint az Apex Legends, a Fortnite és a Warzone. Szóval fel kell kötni a gatyájukat, ha tényleg valami ütőset akarnak az asztalra tenni. Ha tényleg egy ingyenesen játszható Battlefield Battle Royale van készülőben, remélhetőleg hamarosan az EA hivatalos is beszélni fog róla.

Ezt láttad már?

Hihetetlen, de ezzel a 15 kult-klasszikus játékkal teljesen ingyen játszhatsz

×