Friss információk alapján a csalók hatalmas előnyben vannak a Call of Duty Ricochet fejlesztőivel szemben. Simán elkerülik a büntetést.

2024.02.28. – Azt pontosan tudjuk, hogy a Call of Duty egyik legnagyobb problémája jelenleg a csalók féktelen viháncolása, ami miatt sokan inkább elfordulnak a játéktól. Nem is olyan rég egy csaláskészítő azt állította, hogy a Ricochet anti-cheatet az Activision ideiglenesen leállította, amit aztán a fejlesztők megcáfoltak, és hozzátették: egy rakás fiók repült a hetekben. A játékosok azonban úgy vélik, még így is rengeteg csalóval találkozni, az anti-cheat rendszer működésre ellenére. Nos, úgy tűnik, hogy a CoD csalóknak van egy igen erős trükk a tarsolyukban.

Miközben a CoD fejlesztői ádáz harcot vívnak a csalókkal, a héten olyan információk láttak napvilágot, amin nehéz nem felháborodni. Bár a Ricochetnek van néhány ügyes eszköze a CoD csalók ellen, a hackerek most jóval erősebbek, mint valaha. Már tudjuk, miért.

Mi történik?

Ahogy arról a DotEsports is beszámolt, a tartalomgyártó NukeJesus szerint létezik egy „Call of Doodie” nevű Discord csatorna, ahol egy zárt körű csalóközösség osztja meg tudását egymással. Itt tárgyalják ki, hogy ki milyen módszerekkel csal. Állítólag itt derült fény arra, hogy az egyik csalás tökéletes módszerrel kerüli ki a Ricochet egyik funkcióját, ami képernyőfotókat készít a játékmenetről, ha egy játékost csalással gyanúsítanak.

NukeJesus szerint az egyik csalás kikapcsolja magát, amikor észleli, hogy a Ricochet képernyőfotót készül készíteni, majd újra bekapcsolja magát, miután a Ricochet befejezte az ellenőrzést. Mivel a képernyőfotóról hiányoznak az olyan árulkodó jelek, mint a wallhack-ikonok stb., a Ricochet a következő ellenőrzésig ártatlannak hiszi a fiókot. Ez az egyik módja annak, ahogy a csalók kijátsszák a csalásgátlót.

 

Nincs vége

NukeJesus szerint egyfajta biznisz is zajlik a CoD csalók között, akik igyekeznek válogatott módszerekkel bekerülni a top 250-es ranglistára. Elvileg több olyan fiók is van a top nevek között, amiket később eladnak azoknak, akik szeretnének ilyen szinten lenni. Az egyik ilyen fiókot 600 dollárért (kb. 210 ezer forint) adták el.

„Ez csak a jéghegy csúcsa, a Ricochet-nek nagy hiányosságai vannak” – mondta NukeJesus, megmutatva, hogy ezek a csalások más játékokban is jelen vannak, mint az Apex Legends, a Counter-Strike 2, az Escape from Tarkov és a Rust, hogy csak néhányat említsünk. Tudom, hogy ez valójában nem meglepő, de itt a bizonyíték arra, hogy a Ricochetet rendszeresen kicselezik. Az idő majd megmutatja, hogy ezzel mit kezd az Activision, de az egyértelmű, hogy a játékosok egyre dühösebbek a dolog miatt. Reméljük, hogy ezekkel az információkkal előbbre jutnak a fejlesztők is.

Ezt láttad már?

Hihetetlen, de ezzel a 15 kult-klasszikus játékkal teljesen ingyen játszhatsz

×