A OneUI 6.1 remek újításokkal kecsegtet, ám ezt most csak a Samsung S24 tulajdonosok élvezhetik. Kiderült, hogy mely telefonok kapják meg első körben.

2024.02.23. – A Samsung január 17-én leplezte le a Galaxy S24 család legújabb tagjait, néhány extra termékkel megfűszerezve. A gyengébb modelleket immáron a házon belüli Exynos chippel szerelte fel a gyártó, az Ultra széria azonban Snapdragonnal érkezik továbbra is. Az elmúlt egy hónapban kiderült, hogy a 2022-es botrány után összeszedte magát a cég, nyers erőben és élményben is kellemes csalódások az olcsóbb modellek is. A januári eseményen a régóta pletykált okosgyűrűről is lerántotta a leplet az óriáscég, a legfontosabb információkat azzal kapcsolatban is összegyűjtöttük.

Ahogy azonban az lenni szokott, a Samsung mérnökei nem pihentek az elmúlt időszakban sem. A Samsung Galaxy S24 telefonok gyárilag a One UI 6.1-es verziójával érkeznek, ám a régebbi modelleket sem dobja csak úgy el a cég. A 6.1-es verzió legnagyobb erőssége a Galaxy AI újdonságai lesznek majd. Ide sorolhatjuk az azonnali, valós idejű fordításokat vagy épp a csevegés stílusához igazodó Chat Assistot is. Magyar nyelven nagy eséllyel nem érhetőek el ezek, de angol nyelvre állítva a készülékeket kiteljesedhet majd a One UI a hazai készülékeken is. A legnagyobb kérdés továbbra is az volt, hogy mely telefonok esetében számíthatunk ezekre a fejlesztésekre.

Ezekre a Samsung telefonokra és tabletekre biztosan érkezik a One UI 6.1

Samsung One UI 6.1

Samsung One UI 6.1

Samsung hivatalos fórumán felbukkant egy bejegyzés még januárban, melyben a támogatott készülékek listáját gyűjtötték össze. Február 21-én azonban HIVATALOSAN is megerősítette a Samsung, hogy mely telefonokra érkezik a friss verzió. Az alábbi készülékek tulajdonosai örülhetnek első körben:

  • Galaxy S23 FE (Exynos 2200)
  • Galaxy S23 (Snapdragon 8 Gen 2)
  • Galaxy S23+ (Snapdragon 8 Gen 2)
  • SGalaxy S23 Ultra (Snapdragon 8 Gen 2)
  • Galaxy Z Flip5 (Snapdragon 8 Gen 2)
  • Galaxy Z Fold5 (Snapdragon 8 Gen 2)
  • Galaxy Tab S9 (Snapdragon 8 Gen 2)
  • Galaxy Tab S9+ (Snapdragon 8 Gen 2)
  • Galaxy Tab S9 Ultra (Snapdragon 8 Gen 2)

Fontos megemlíteni, hogy előfordulhat az is, hogy nem minden AI funkció fut majd az összes készülékeken. Ennek oka nem más, mint hogy a Snapdragon 8 Gen 3 extra, dedikált AI egységeket kapott, melyek a korábbi modellekről hiányoznak. A OneUI 6.1-es frissítést a fenti telefonok tulajdonosai március végétől kaphatják majd meg, később azonban tovább bővülhet a támogatott készülékek listája.

Forrás: PCFórum

Ezt láttad már?

A konzolháború rövid története – Ki nyerte őket és hol tartunk most?

×