Jól megcsiklandozta a Samsung a felhasználók énközpontúságát: „a következő nagy dolog te vagy” szlogennel a Galaxy Ring is előkerült.

Gábor János

2024.01.18. – Nem csak az új, mesterséges intelligenciával felvértezett Galaxy S24, S24+ és S24 Ultra miatt volt érdemes követni a Samsung szerda esti, San José-i termékbemutatóját, hiszen azon egy régóta várt kütyü képe is feltűnt a horizonton. A Galaxy Ring 2023 nyara óta van köztudatban, de azóta nem sok szó esett róla, azon túl, hogy az okosgyűrű évek óta fejlesztés alatt áll a Samsung boszorkánykonyháján és eljutott tömeggyártásra kész állapotba. Ha sikerülne vele gyorsan piacra lépni, a cégnek nagyon is volna keresnivalója az egyelőre szűkös okosgyűrű piacon, ahol pillanatnyilag csak pár gyártó lézeng, köztük az Oura. Amíg kevesen vannak a szegmensben ilyen és ehhez hasonló termékkel, könnyebb teret hódítani vele a felhasználók között. Nem véletlen, hogy a Samsung már siettetné a megjelenését.

Forrás: Samsung

A Samsung legújabb nagy dobása lehet az egészségügyi adatokat mérő Galaxy Ring, amiről a vállalat Digital Health kutatóközpontjának munkatársa beszélt a sajtótájékoztatón. Dr. Matthew Wiggins nem fukarkodott a nagy, de kissé semmitmondó szavakkal: azt mondta, „következő szintre lép a Samsung Health, aminek paradigmaváltó innovációi teljesen új formában jelennek meg”. Hozzátette: „erőteljes megoldást alkottunk a hozzáférhető egészséghez és jólléthez – egy olyan eszközt, ami megváltoztathatja a jövő egészségügyét”. Ezután egy nagyon látványos, térhatású animációval szó szerint csak megvillantották a gyűrű várható kinézetét (5 perctől):

Szép-szép, de sokkal okosabbak nem lettünk, ugye? Nos, a Samsung számára komoly lehetőséget jelentene, ha mihamarabb elő tudna állni egy komolyan vehető alternatívával az okosórák egészségügyi mérőfunkcióira – pláne most, hogy egy szabadalmi vita miatt a nagy konkurens Apple részlegesen le kellett állítsa egyes iWatch típusok forgalmazását. A Galaxy Ring várhatóan pont az Apple-nél problémássá vált véroxigénszint-méréssel kelthetne nagy figyelmet, de amíg a koreaiak nem kapják meg az eszközre a hatóságok engedélyét, nem derül ki, hogy ezt a funkciót biztosan tartalmazni fogja-e. Az viszont már most biztosnak tűnik, hogy a napi aktivitás nyomonkövetése (köztük az alvásmonitorozás) vagy éppen a pulzusmérés elérhető lesz benne.

Egyelőre hasznosabbnak tűnik, mint ez:

Ezt a Samsung mobilt mindkét irányban összecsukhatod – VIDEÓ

×